Kiállítótér

Alex Hitchcock Quartet (UK), Tóth Viktor & Bird Food Market

Egy kiváló ifjú Coltrane érkezik a Hajóra egyenesen a Ronnie Scotts-ból, a Royal Albert Hall-ból vagy a London Jazz Festival-ról, hogy kitűnő barátaival egy szédületes koncerten az égbe repítsen minket. Az estet Tóth Viktor legújabb formációja vezeti fel.

Alex Hitchcock Quartet (UK)

Az Alex Hitchcock Quartet elképesztő sikertörténete egy évtizede tart, és a londoni jazz-színtér egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb felemelkedő csillagával rendelkezik. Az anglo-amerikai hatások széles skálájából merítő formációt - beleértve a Kneebody-t, az Ambrose Akinmusire-t és a Jasper Hoiby-t - a nyitottság és az inspiráló kölcsönhatások szellemisége teszi sikeressé.

"A tenorszaxon hihetetlen fiatal oroszlánja" - Gareth Lockrane

"Az, akire 2016-ban oda kell figyelni" - Jazzwise

Alex Hitchcock - szaxofon
Will Barry - zongora
Joe Downard - basszus
Jay Davis - dob

Tóth Viktor & Bird Food Market

A Bird Food Market Tóth Viktor szaxofonos vezetésével 2012-ben alakult. Zenéjük a modern jazz és hip hop házassága, a Charlie Parkeri be bop hagyaték újraértelmezése, fényes utazás a sosem volt világok felé. Koncertjeiket a minden pillanatban újjászülető zene, az avantgard lelkület, a tört ritmusok sodró pulzálása, és magas szintű improvizáció jellemzi. 

Felállás:
Tóth Viktor altszaxofon, keys, loops
Kolta Gergő basszusgitár
Szarvas Dávid beatbox  

„Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercettben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban)” – írja róla a sajtó. Climbing with mountains című albuma a 2007-es év,- legújabb lemeze a Szemed Kincse a 2014-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. A 2010-es év jazz személyiségének választották, 2014 és 2015- ben pedig az év altszaxofonosának szavazták Magyarországon. A szaxofonos saját magát egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. 2010-ben jelent meg Tartim című albuma majd ezt a Popping Bopping követte 2011-ben. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Piotr Wojtasik (trombita), John Betsch (dob), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.  

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.