Elmarad: Akua Naru (US)

Elmarad: Akua Naru (US)

Elmarad: Akua Naru (US)
szeptember
24
szombat 20:00
Koncertterem

Elmarad: Akua Naru (US)

 • Jazz
 • Pop

Sajnálattal tudatjuk kedves közönségünkkel, hogy Akua Naru koncertje betegség miatt elmarad. A megvárárolt jegyeket visszatérítjük.

Akua Naru, az egy személyben emberi jogi  aktivistaként, tanárként és rapper-énekesként is aktív előadó ismét a hajón! A New Haven-i misék gospel világán szocializálódott, társai és közössége  mellett mindig kiálló énekes, vagyis inkább multitálentum kiáll a számára legfontosabb érték, a feketék védelme mellett. Csak  erősödnek és mélyülnek az üzenetek, amelyek terjesztéséért már karriere  eleje óta szeretjük: Akua Naru energikusabb, mint valaha, amiről  budapesti klubkoncertjén a hazai rajongók is újból megbizonyosodhatnak.  

Akua Naru (USA/D)

  

  

A fiatal, New Havenből elszármazott, jelenleg Kölnben élő világpolgár, a Nyugat-Afrikát, Kínát és Franciaországot keresztül-kasul bejárt Akua Naru a Lauryn Hill vagy Erykah Badu által fémjelzett erősen soulos-funkos-jazzes hiphop egyik legjobb ifjú képviselője. Az okos és szenvedélyes szövegekkel operáló, helyenként a spoken worddel kacérkodó, afrikai gyökereire is büszke Naru hat éve jelentette meg első lemezét. Az albumnak már a címe is sokatmondó: A Journey Aflame, azaz Lángoló utazás pontosan jellemzi az énekesnő világlátását.

Felfedezője, a Fela Kuti-zenekarban elhíresült afro-beat dobos, Tony Allen azt mondta róla: „ő a megtestesült cool”, mindenekelőtt azért, mert a forró funk-alapok fölött hűvösen lebeg Naru hangja és gyönyörű, lendületes flow-ja. Csodálatos orgánuma már sokak figyelmét felkeltette, nem véletlenül kérte fel közreműködésre a már említett Tony Allenen túl a rá sokban hasonlító Ursula Rucker vagy Wax Tailor, Ty, a francia afrobeat-királynő, Angélique Kidjo vagy a Roots.

Költészet, ritmus, zene - Akua Naru a kortárs neo-soul egyik legnagyobb tehetsége, amit többször is bizonyított már az A38-on. 

Videók

Linkek

Galériák

 • Akua Naru
  5
 • Akua Naru (US)

  30
 • Akua Naru - When the Joy Comes Tour - lemezbemutató koncert, Call Me Unique (UK/HU)

  22
 • Akua Naru (US), Soul Surge

  29
 • Akua Naru (USA)

  20
 • Akua Naru (US)

  29
 • Akua Naru (USA/D), Terakaft (FR)

  53

A helyszín