Az A38 Hajó bemutatja

Akua Naru - When the Joy Comes Tour - lemezbemutató koncert, Call Me Unique (UK/HU)

Az Akvárium klub kishall-ban lesz megtartva

Tony Allen felfedezettje, a bűbájos neosoul énekesnő-rapperlány, Akua Naru két év után végre visszatér Budapestre! Ezúttal az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban mutatja majd be hamarosan megjelenő új, When The Joy Comes című lemezét. Lauryn Hill, Jill Scott és Erykah Badu nyomdokain járva, a soul, a hihop, a spoken word és a jazz határmesgyéjén. Az estet felvezeti az angol jazz-soul énekes-dalszerző Call Me Unique.

Akua Naru (USA/D)

A kegyetlenül fiatal, New Havenből elszármazott, jelenleg Kölnben élő világpolgár, a Nyugat-Afrikát, Kínát és Franciaországot keresztül-kasul bejárt Akua Naru a Lauryn Hill vagy Erykah Badu által fémjelzett erősen soulos-funkos-jazzes hiphop egyik legjobb ifjú képviselője. Az okos és szenvedélyes szövegekkel operáló, helyenként a spoken worddel kacérkodó, afrikai gyökereire is büszke Naru hat éve jelentette meg első lemezét. Az albumnak már a címe is sokatmondó: A Journey Aflame, azaz Lángoló utazás pontosan jellemzi az énekesnő világlátását.

Felfedezője, a Fela Kuti-zenekarban elhíresült afro-beat dobos, Tony Allen azt mondta róla: „ő a megtestesült cool”, mindenekelőtt azért, mert a forró funk-alapok fölött hűvösen lebeg Naru hangja és gyönyörű, lendületes flow-ja. Csodálatos orgánuma már sokak figyelmét felkeltette, nem véletlenül kérte fel közreműködésre a már említett Tony Allenen túl a rá sokban hasonlító Ursula Rucker vagy Wax Tailor, Ty, a francia afrobeat-királynő, Angélique Kidjo vagy a Roots.

Költészet, ritmus, zene - Akua Naru a kortárs neo-soul egyik legnagyobb tehetsége, amit többször is bizonyított már az A38-on. Most pedig a hajó szervezésében az Akvárium Klubban mutatja majd be legújabb, When The Joy Comes című albumát, egy forró hangulatú klubkoncerten.

Lemezek
When The Joy Comes, 2017
The Miner's Canary, 2015
The Live & Aflame Sessions, 2012
A Journey Aflame, 2011
 

 

Call Me Unique (UK)

Magával ragadó énekesnő, aki szólóban is vibrál a színpadon, stílusok, országok, kontinensek áthidalásával jut el mindenkihez az ő egyedisége. 

Call Me Unique birminghami dalszerző és énekesnő, aki tisztában van azzal, hogy magát "egyedinek" nevezni bátor dolog. Őt hallgatva azonban értelmet nyer ez a név, a jazz, a soul, a rap, a modern technikák és magával ragadó harmóniák jellemzik stílusát.   Őszinte és magával ragadó előadásmódja a budapesti kluboktól a Glastonbury fesztiválig elvarázsolt mindenkit. Birminghamben a "Genting Arena" (LG Arena) rendszeres nyitó fellépője olyan előadók előtt, mint Rihanna, Beyonce, Nicki Minaj, Jessie J és sokan mások.  Call Me Unique első látásra beleszeretett Magyarországba, Monkeyneck-el közös daluk a Time to Love a nyár egyik óriási slágereként robbant, így újra stúdióba vonultak, emellett folyamatosan közreműködik az Amoeba és a SoulClap Budapest zenekarokkal is.   Jobb, ha rajta tartjuk a szemünket, mert zenéje biztos nagyobb

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.