A38 Tetőterasz

Pesti Estek: Agent Side Grinder (SE), Black Nail Cabaret

A koncertteremben lesz megtartva!

Az idén tízéves elektro-indusztriál-posztpunk zenekar, a stockholmi Agent Side Grinder pár napja jelentette meg legújabb lemezét. A májusi albumbemutató turné az A38 Hajóra is eljut, ahol ingyenes koncerten lehet élvezni a "Flex Ügynök" elegáns, kissé régi vágású, de nagyon friss és hatásos, a Joy Division, a korai Depeche Mode, a Suicide vagy a Cabaret Voltaire hagyományából táplálkozó IDM-jét. Az Agent Side Grinder a magyar dark-elektropop lányduó, a Black Nail Cabaret társaságában lép fel - ez utóbbi szintén friss nagylemezét mutatja be.

Agent Side Grinder (SE)

Az énekes-dalszerző-frontember Kristoffer Grip 2005-ben alapította zenekarát, a beszédes nevű Agent Side Grindert (amit magyarra nagyjából Flex Ügynöknek lehetne fordítani). A hazájában nagyon népszerű, ám Magyarországon még ismeretlen stockholmi kvintett nem is leplezi múltba fordulását. Következetesen járja a Suicide, a Depeche Mode, a Cabaret Voltaire, de talán leginkább a Joy Division és a New Order által kikövezett utat. Némi posztpunk, analóg szintik, IDM, finoman adagolt indusztriál és "electronic body" - mindebből azonban nem valami rémes new wave-koppintás, hanem hipnotikus és erőteljes zene születik.

Az Agent Side Grinder március végén jelentette meg negyedik nagylemezét. Az Alkimia némiképp szakít az előző albumok, különösen a három évvel ezelőtti Hardware hideg elektronikájával, és sokkal organikusabban, dúsabban, már-már rockosabban szól azoknál. Összetéveszthetetlen a jellegzetes, pulzáló, kompresszált basszusgitár-hangzás - néha mintha kifejezetten a Joy Division/New Order basszer, Peter Hook jellegzetes basszusmeneteit hallanánk.

Blogbejegyzés az ASG új lemezéről itt!

A zenekar tagjai
Kristoffer Grip: ének
Johan Lange: billentyűsök
Henrik Sunbring: billentyűsök
Peter Fristedt: billentyűsök, programozás
Thobias Eidevald: basszusgitár

Lemezek
Alkimia, 2015
Hardware, 2012
Irish Recording Tape, 2009
Agent Side Grinder, 2008
 

Black Nail Cabaret

"A BNC finom egyensúlyt képvisel a vintage és a modern között, hidat építve a new wavetõl a kortárs popzenéig”

A BNC egy magyar pop noir / dark pop duó. 2008-ban alakult Árvai-Illés Emesével (ének) és Tarr Zsófival (billentyűk). Zsófi 2016 júliusában elhagyta a zenekart, hogy elindítsa saját zenei projektjét. Helyét Árvai Krisztián vette át, aki addig hangmérnökként, producerként, és szerzõként is közremûködött a zenekar életében.

A zenekar 2010-es debütálása óta fellépett olyan külföldi rendezvényeken, mint például a Schwarzes Leipzig Tanzt, az Owls'n'Bats Fesztivál Németországban, a RECession Fesztivál Dániában, vagy a Planet Myer Day szintén Németországban. Ezentúl a Camouflage elõzenekara volt az együttes 2015-ös németországi turnéján, továbbá felléptek a Covenanttal és De/Visionnel Magyarországon.

A Black Nail Cabaret legutóbbi albuma 2016 decemberében jelent meg Dichromat címmel a Basic Unit Productions gondozásában.

Tagok
Árvai-Illés Emese: ének
Tarr Zsófia: billentyűsök

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.