A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Ten Years Before x BUSH pres.: Agavoid, Kaktus, Helen (RO)

Itt a nyár, úgyhogy mi is vitorlát bontunk a Budapest Showcase Hub és az A38 Hajó legénységének jóvoltából, hogy új sorozatunkkal a naplementében is megmutassuk a legmenőbb hazai és külföldi, friss zenekarokat.

HELEN
Helen, a bukaresti singer-songwriter az egyik legelismertebb Z-generációs jazz vokalista a kreatív keleten. 10 év nemzetközi előadók számára történő dalszövegírás után döntött úgy, hogy megmutatja előadói oldalát és saját dalait is. Első EP-je, az “In Another Place 2016 májusában jelent meg. Helen finom utazásra invitál, erős new age elektro szintikkel, súlyos ütemekkel és őszinte, érzelmes dalszövegekkel.

Kaktus
A Kaktus 2014-ben alakult pécsi-kaposvári kvintett, akik az elektronikus- és az élő zene közti hidat próbálják megépíteni. A zene magját a jellegzetes, "táncolható" elektronikai elemek alkotják. Az élő dob, a pszichedelikus gitárhangzás és a gyakori experimentális törekvések pedig éppen ettől a gépiességtől való távolságtartást segítik.


AGAVOID
A 2015 nyarán megalakult, immáron kvartettként működő zenekar már a KERET tehetségkutatóján, első koncertjükön megnyerte a szakma egyöntetű figyelmét. 2016 júniusában megjelentették bemutatkozó LP-jüket, CĀSUS címmel, és azóta aktívan koncerteznek. A pszichedelikus alapokból határozottan, de finoman építkező zenéjüket az elektronika, a hangminták, elektronikus ritmusok nem megszokott használata jellemzi, ezt öleli meg az élő basszusgitár és az éteri vokálok, képekkel variáló szövegek. Nyitottságuk, a zene iránt érzett tiszteletük és a stúdiót játszótértként használó szemléletük az egyik legizgalmasabb kísérleti zenekarrá keresztelte őket.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.