A Place To Bury Strangers (US)

A Place To Bury Strangers (US)

A Place To Bury Strangers (US)
augusztus
5
hétfő 19:20
Tetőterasz

A Place To Bury Strangers (US)

  • Rock


A Place To Bury Strangers (US)

A brooklyni A Place To Bury Strangers tökéletesen passzol Chelsea Wolfe beborulós világához. A gyökereit a posztpunkban megtaláló trió a gitáros-zajzseni Oliver Ackermann vezérletével egészen egyedi, és egészen zseniális amalgámját gyúrta össze a noise rocknak, az indusztriálnak és a pszichedelikus rocknak.

Sokat elmond, hogy az APTBS tizenpár év alatt mely együtteseknek volt előzenekara: a Brian Jonestown Massacre-tól a Jesus And Mary Chainen és a Black Rebel Motorcycle Clubon át a Nine Inch Nailsig meg az MGMT-ig. Ebben persze óriási szerepe volt a hang- és zajőrült Ackermannak, aki nem csupán zenészként kísérletezik egyedi hangzásokkal, hanem elektroműszerészként is. Hatalmas pedálparkját maga tervezte és forrasztotta, és készített egyedi pedálokat Lou Reednek, a My Bloody Valentine-nak, a Flaming Lipsnek és Trent Reznornak.

Ennyiből könnyen kitalálható, hogy az APTBS zenéjében a gitár kitüntetett szerepet kap. Egészen pontosan az, amiről el sem tudnánk képzelni, hogy gitárral művelni lehet. A legelképesztőbb effektek, gerjedések, zúzások és zajok gomolyognak, miközben baljósan zuhognak a dobok, és fölöttük elszállósan lebeg a visszhangos ének.

A zenekar tagjai
Oliver Ackermann: gitár, ének
Dion Lunadon: basszusgitár
Robi Gonzalez: dob

Lemezek

A Place to Bury Strangers (2007, Killer Pimp)

Exploding Head (2009, Mute Records)

Worship (2012, Dead Oceans)

Transfixiation (2015, Dead Oceans)

Pinned (2018, Dead Oceans)

See Through You (2022, Dedstrange)

Linkek

Galériák

  • A Place To Bury Strangers
    6
  • A Place To Bury Strangers (US), Brutus (BE), Baby In Vain (DK)

    29
  • Chelsea Wolfe (US), A Place To Bury Strangers (US), Grooms (US), A Dead Forest Index (NZ)

    38

A helyszín