Elnézést kérünk, éttermünk a mai napon nem fogad vendégeket zártkörű rendezvény miatt. Csütörtökön 11:00-től várjuk ismét vendégeinket!

A Place To Bury Strangers (US), Numb.er

A Place To Bury Strangers (US), Numb.er

A Place To Bury Strangers (US), Numb.er
szeptember
10
hétfő 20:30
Dürer Kert Room 041

A Place To Bury Strangers (US), Numb.er

 • Rock

Új lemezzel tér vissza a Budapestre a noise/psych rock történetének egyik legkiemelkedőbb zenekara, az A Place to Bury Strangers. A gitárpedál-márkaalapító, kócosságban verhetetlen Oliver Ackermann és zenekara ezúttal a Dürer Kert Room 041-ben sodorja el riffjeivel a közönséget.

Ezúttal a 2018-as, Pinned nagylemez dalai lesznek terítéken, amelyet a hardcore rajongók egy agymosott (deluxe edition helyett brainwashing machine edition a címe), húszdalos verzióban is élvezhettek. A zenekar a turné közben már az új albumán dolgozik, de kapunk még újdonságot a koncertig: június 25-én egy remixalbum érkezik Ackermannéktól.

A Place To Bury Strangers (US)

A brooklyni A Place To Bury Strangers tökéletesen passzol Chelsea Wolfe beborulós világához. A gyökereit a posztpunkban megtaláló trió a gitáros-zajzseni Oliver Ackermann vezérletével egészen egyedi, és egészen zseniális amalgámját gyúrta össze a noise rocknak, az indusztriálnak és a pszichedelikus rocknak.

Sokat elmond, hogy az APTBS tizenpár év alatt mely együtteseknek volt előzenekara: a Brian Jonestown Massacre-tól a Jesus And Mary Chainen és a Black Rebel Motorcycle Clubon át a Nine Inch Nailsig meg az MGMT-ig. Ebben persze óriási szerepe volt a hang- és zajőrült Ackermannak, aki nem csupán zenészként kísérletezik egyedi hangzásokkal, hanem elektroműszerészként is. Hatalmas pedálparkját maga tervezte és forrasztotta, és készített egyedi pedálokat Lou Reednek, a My Bloody Valentine-nak, a Flaming Lipsnek és Trent Reznornak.

Ennyiből könnyen kitalálható, hogy az APTBS zenéjében a gitár kitüntetett szerepet kap. Egészen pontosan az, amiről el sem tudnánk képzelni, hogy gitárral művelni lehet. A legelképesztőbb effektek, gerjedések, zúzások és zajok gomolyognak, miközben baljósan zuhognak a dobok, és fölöttük elszállósan lebeg a visszhangos ének.

A zenekar tagjai
Oliver Ackermann: gitár, ének
Dion Lunadon: basszusgitár
Robi Gonzalez: dob

Lemezek
A Place to Bury Strangers, 2007
Exploding Head, 2009
Worship, 2012
Transfixation, 2015

Galériák

 • A Place To Bury Strangers
  6
 • A Place To Bury Strangers (US), Brutus (BE), Baby In Vain (DK)

  2017. november 8.

  29
 • Chelsea Wolfe (US), A Place To Bury Strangers (US), Grooms (US), A Dead Forest Index (NZ)

  2015. november 14.

  38

A helyszín

A15! x Dürer10

2018-ban két fontos budapesti klub is kerek évfordulót jegyez: az A38 Hajó a tizenötödik, a Dürer Kert a tizedik születésnapját. Áprilisban a Hajót kéthetes szü...