a Nyughatatlan, Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

a Nyughatatlan, Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

a Nyughatatlan, Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas
május
29
szerda 19:15
Tetőterasz

a Nyughatatlan, Redbreast Wilson & the Mad Dog Margaritas

  • Blues
  • Rock

19:00 Redbreast Wilson & The Mad Dog Margaritas
20:15 A Nyughatatlan

A Nyughatatlan
Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly találkozik a Nyughatatlan saját dalaiban. 2022-ben “Entertainers of the Year” díjat nyert a Nyughatatlan Amerikában, a Texas Sounds Country Music Awards fesztiválon. 14 év alatt 7 lemezzel, illetve egy aranylemezzel (Földobom) büszkélkedhet a csapat. Hatodik angol nyelvű lemezüket Texasban, a Rosewood stúdióban fejezték be. A “menni Amerika” szerzeményük egy osztrák, egy lengyel és egy magyar válogatás lemezen is szerepel. A zenekar legújabb magyar nyelvű lemezét, amin olyan előadók működnek közre, mint Bényei Tamás (Hot Jazz Band), Nagy Ádám (Roy és Ádám), Légrády Péter (100 Folk Celsius), a Napfonat, Sam Mckenzie (Paddy And The Rats), Király Zoltán (VHK, Moby Dick), a Karavan Familia, a Bordó Sárkány, idén Fonogram Díjra jelölték. A saját dalok mellett Johnny Cash és rockabilly feldolgozásokat adnak elő.

https://youtu.be/zQwJt_BtEN4

Redbreast Wilson & The Mad Dog Margaritas
“Az örökérvényű emberi tapasztalatok, az akusztikus hangzás és persze az emblematikus amerikai vidékek romantikája […] ezek Sam zeneiségének sarokkövei is, középen mégis egyetlen elem tornyosul és tartja össze a rendszert: a történetmesélés. A balladai dalszerzés amerikai hagyományai Sam inspirációja, dalai pedig sokszor közelebb állnak a költészethez, mint a zenéhez.“ (Art7.hu)
Redbreast Wilson zenekara, a Mad Dog Margaritas kíséretében látogat el az A38 színpadára. Közreműködik: Volkova Krisztina (ének, accordion), Vörös Andor (pedal steel), Szász Feri (gitár), Horváth Károly (basszus), Danny Bain (dob)

https://youtu.be/VAkEa1Q7UXY?si=f4J1PUpsXyrI08aH

Esemény a facebookon

A helyszín