Sorbonne Sexual, Cataflamingo

Sorbonne Sexual, Cataflamingo

Sorbonne Sexual, Cataflamingo
augusztus
13
csütörtök 19:45
Tetőterasz

Sorbonne Sexual, Cataflamingo

  • Pop
  • Rock

A poszt-alternatív Sorbonne Sexual nagyszabású lemezbemutató koncertet ad ezen az estén az A38-on. Dalaik - amelyek kitűnő szövegekkel büszkélkedhetnek - igazából tudatszabdaló versek sok-sok humorral!

Sorbonne Sexual

A Sorbonne Sexual 2017-ben az A38 Tetőteraszán mutatta be Kifutás című lemezét, most visszatérnek a hajóra, hogy a legújabb lemezüket is itt játszhassák el először élőben. Az Amíg álmodik a zenekar harmadik nagylemeze, mely méltán tükrözi a zenekar jelenlegi valóságát, jóval dalközpontúbb, letisztultabb anyagot hallhatunk, mely még azért tartalmazza az eddig megszokott progresszivitást is. A koronghoz három klip is készült (Detenekem, Boldog az, Kapcsoló), mindhármat más rendezővel és más művészeti koncepcióval álmodták meg a szerzők, mégis egységes képet mutatnak az Amíg álmodik keretében. A lemez zenei rendezője pedig Egyedi Péter (Óriás, MMAMT, Rájátszás), aki hihetetlen érzékenységgel tudott belefolyni a Sorbonne világba, és a lehető legtöbbet kihozta a dalokból. Hamisíthatatlan alternatív koncertre számíthat az, aki augusztus 13-án ellátogat az A38-ra!

 „Élőben ritkán ragadnak meg a dalszövegek, de itt önkéntelenül is arra gondoltam: végre valami újszerű és egyáltalán nem közhelyes! Nem az a tipikus bulizene – bár a számok többsége pörgős – szóval ugrálni is lehet rá, de úgy üt igazán, ha közben a mondanivalóra is figyelünk. Akkor nagyon rá lehet hangolódni.” (Láng Dávid, Magyar Narancs)

A Sorbonne Sexual az alternatív zene szöveghagyományozódására alapozva alakította ki a progresszivitás és a popularitás közti vékony mezsgyét, amin mozog. 2014-es Fáma c. lemezükkel eljutottak számos nagyobb helyre játszani, turnéztak a 30y-al, 2017-ben pedig megjelent Kifutás című anyaguk, mely a kiszenekarok életének kálváriáját próbálta bemutatni, 2020-ban pedig Egyedi Péter zenei rendezésében elkészült az Amíg álmodik, mely az eddigi legkidolgozottabb, legárnyaltabb dalcsokor, amit valaha a zenekar felmutatott.

Karádi Gergő – gitár, ének, szöveg
Vitányi Dávid – basszusgitár
Imhof Bálint – billentyűs hangszerek
Dörögdi Dávid – dobLemezek:

Fáma (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=5RWo9CL85kQ

Kifutás (2017)
https://www.youtube.com/watch?v=lsb8a4iqlRk

Amíg álmodik (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=jJrIYU_laJg


Linkek

Galériák

  • Sorbonne Sexual
    2

A helyszín