Takkra

Takkra

A Takkra Vigh Dávid (Turbo dalszerző gitáros, ex-Carbonfools, stb) önálló hobby projektjeként jött létre 2013-ban. Élő hangszerekkel és elektronikával, kifejezetten regeneráló frekvenciákkal és organikus textúrákkal ható zene hamar talált befogadó fülekre főleg a nemzetközi pszichedelikus szcénán belül. 

Az első album a Technicolor Talk az amerikai Mindspring Music gondozásában jelent meg 2016-ban. Ekkorra az egyszemélyes projekt igazi zenekarrá fejlődött: Mr Dure (Turbo) elektronikus hangszereken, Kocsis Máté (Idoru, ex-Wellhello, Meristem, stb) ütőhangszereken, Mohácsi Matyi (Idoru, Grand Mexican Warlock, Trillion) pedig basszuson működött közre az alkotó folyamatokban és az élő fellépések során.

2018-ban a dán psy kiadó, az Iboga records gondozásában jelent meg a Divine Architecture.

Az album kísérletező organikus hangzása és spirituális tematikája végérvényesen repítette a formációt a nemzetközileg elismert psychill előadók közé. A megjelenést nemzetközi fesztivál fellépések követték: Rainbow Serpent (Ausztrália), Klika of Happiness (Izrael), Ozora (Magyarország). 

A 2020-as Universal Medicine már az Iboga Sofa Beats nevű kifejezetten downtempo műfajokkal foglalkozó label-én jött ki. A zenei kísérletezés részeként az albumon már megjelentek dalszerű struktúrák és Szomráky Júlia és Molek Keri közreműködésével karakteres énekszólamok.

A pandémia pozitívan hatott a kreatív folyamatokra, hiszen 2021 nyarán megjelent a sorban negyedik Inner Horizons. Az LP  2021 tavaszán készült egy vulkanikus óceáni szigeten, Lanzarotén, Dávid popup stúdiójában. Az előzőekhez képest talán introspektívebb hangulatú dalokat a végtelen horizontok, az elemek intenzív jelenléte és a marsbéli vulkanikus tájak ihlették.

A megjelenést ismét nyári fesztivál fellépések követték, már Líbor Júliával (ének) kiegészülve .


Takkra 2022:

Molek Keri, Líbor Júlia és Szomráky Julcsi vokál
Kocsis Máte  - dobok

Mohácsi Matyi - basszus
Vigh Dávid - gitárok, elektronika, stb

Mr Dure - elektronika

Inner Horizons
sofabeats.fanlink.to/TihN

Universal Medicine
sofabeats.fanlink.to/dQPk

Divine Architecture
artist-links.lnk.to/sYUJjFP

Technicolor Talk" visual album:
www.youtube.com/playlist?list=PLI…txUCuPah22bCsVMVp


Linkek