Kinetic Erotic

Kinetic Erotic

Aki ne ismerné a szamba szaktekintéjek által sokszorosan megszakértett neo-erotikus progresszív-mulatós formációt, annak alább definiáljuk:

“Imádjuk az egyszerű, zsigeri tánczenét – de unjuk, ha mindig ugyanolyan. Szeretjük, ha komplexek a számok – de egy buliban bulizni kell és nem gondolkodni. A Kinetic Erotic-kal a középutat keressük az igényes dallamok, a trükkös ritmusok, a szabadjára engedett végtagok és a fülledt éjszakák között. A jazzből indulunk a funkyn, a be-bopon és az afrobeaten át egészen a mulatósig. Édes erotika és sós izzadság keveréke egy kis csípőssel – pont, ahogy szeretjük.”

A néhány éves punk-jazz trió tagjai mindhárman aktív részesei a hazai avant-garde jazz szcénának. Vereb Szabolcs - szaxofonon - a Gentry Sultan és a hajdani Pop Ivan egyik alapító tagja, Csernovszky Márton - basszusgitáron - és Gasner Márk - dobon - pedig a The Best Bad Trip és a Deus Ex quartet alapító tagjai.

Zenéjük ezúttal sokkal inkább táncolható, de közben nem távolodnak el a bonyolultabb szerkezeti elemek használatától, a kísérletezéstől és a szabad improvizációtól
sem. Repertoárjukban megfelelően egészítik ki egymást a könnyed, a bitang, a hanyag és a stenk, ezzel egy egészen ellentmondásos, egyszerre koszos és dögös elegyet alkotva.

Vereb Szabi - szaxofon, szintetizátor

Csernovszky Márton - basszusgitár

Gasner Márk - dob

  

Linkek