Cadik

Cadik

Cadik az európai underground színtér alkotója, dj és producer. A budapesti zenei élet kultikus és megkerülhetetlen alakja, több mint 25 éve van a pályán. 

Bár művészete a dub és a hiphop gyökereiből táplálkozik, képes folyamatosan megújulni, és mindig az innovációra helyezi fókuszát. Zenei jövőkutató, jó érzéke van a közeledő trendek és tehetségek felismerésében, követésében. Sokszor az általa képviselt stílusok experimentális - nem lineáris - oldalát prezentálja mixeiben, kiadványain.

Nagyon sokoldalú, nemzetközileg is elismert beatmaker. Különböző műfajokban készített már produceri anyagot, többek között a detroiti hip hop szcéna nagyjai (Slum Village, Black Milk, Blu) is közreműködtek lemezein. 

Filmzeneszerző, 2007-ben a Magyar Filmszemle díjazta csapatban (Membrán) a legjobb eredeti filmzenének járó elismeréssel.

A Brit deep dubstep úttörője és hazai képviselője a kezdetektől. Az egyik legjobb nevű nemzetközi dubstep label - a White Peach Records -, valamint a magyar vonatkozású Frozen Plates kiadó csapatát erősíti legutóbbi megjelenésével. 

Videók

Linkek