A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az A38 Hajó teljes területén kötelező a maszk viselése, kontaktmentes hőmérővel véletlenszerűen ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét.
Az új nyitvatartási szabályok értelmében a Hajó minden nap 23:00-kor bezár.

Vágtázó Halottkémek 45 koncert és közösség-ünnep!

Vágtázó Halottkémek 45 koncert és közösség-ünnep!

Vágtázó Halottkémek 45 koncert és közösség-ünnep!
október
8
csütörtök 18:45
Koncertterem

Vágtázó Halottkémek 45 koncert és közösség-ünnep!

 • Punk
 • Világzene, Népzene

"A VHK forradalom az Élet lángjának teljes fokozatra kapcsolásában: 45 év, a 2019-ben megjelent Életzuhatag című lemez és az augusztusi Fekete Zaj-koncert után a VHK friss, erős és telített színtiszta életenergiával, alkotóerővel, zsigereket is megpezsdítő mondanivalóval. A VHK kimozdít a mai világból, elröpít oda, ahol örök törvényekben él az ember. 45-ik születésnapunkat a végsőkig kiéhezetten várjuk, régi vágyainkat végre valóra váltó meglepetésekkel készülünk. Az első napon, október 8-án a 80-as évekből és az Életzuhatagból merítünk. Másnap pedig elszabadítjuk a képzeletet, s átadjuk magunkat a spontán közösségi zeneteremtésnek."

"VHK45 - Közösség-ünnep!

Nemsokára 45 évesek leszünk! Ideje az áttekintésnek, az előretekintésnek, céljaink sorravételének! Húsz évvel ezelőtt ezeket a célokat fogalmaztuk meg:
A VHK célja, hogy az életet kiteljesítse, és minél több ember figyelmét felhívja:
- az élet titokzatos, de felfogható, hihetetlen csodáira,
- az élet teljessé válásának szükségességére, a halál móresre taníthatóságának ki nem zárható lehetőségére,
- az életről, a Világegyetemről, a világösztönről gondolkodás és belső érzékelés fontosságára, életünket felszabadító hatására,
- az ismert világ és a létező világ közti hatalmas szakadék létére, melynek áthidalásában a filozófia és a művészet magától értetődő elsőbbséget élvez a tudományokkal szemben,
- a bennünk lakozó Éden visszahódításának szükségességére, a világ megváltoztatásának sürgető mivoltára, a föld alá kényszerített emberi belső világ külvilágban megvalósítására.

Grandpierre Atilla"

Bővebben: https://www.facebook.com/events/4754832501195404

Galéria

Vágtázó Halottkémek

A Vágtázó Halottkémek 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-ben újjáalakult magyar együttes, amely az általa létrehozott mágikus népzenét játssza. A punk mozgalomnál előbb indultak, attól függetlenül, indulásuk időben egybeesett a progresszív rock német hullámával, a népzenei, világzenei és mitikus hatásokat szívesen magába fogadó krautrock-kal, az ide tartozó zenekarok közül az ismertebbek (Amon Düül, Popol Vuh, Ash Ra Tempel) a VHK-ra is bevallottan hatást gyakoroltak.

Zenéjük a Világegyetem örök alkotóerejéből, az ősi népzene elemi erejű ősforrásából született. Rendkívüli energiájuk és a népzenei indíttatás miatt gyakran etno-punk zenekarnak tekintik őket. Nevük angolul Galloping Coroners, németül Rasende Leichenbeschauer, a rövidített VHK alak is használatban van.

A VHK 1975-ben alakult meg Grandpierre Attila baráti társaságából Budapesten. Az alapító tagok: Grandpierre Attila (ének), Czakó Sándor (gitár), Ipacs László (dob), Pócs Tamás (basszusgitár) és Molnár György (szólógitár). Kezdettől fogva ösztönös zenét játszottak, teljesen szokatlan, ősi zeneértelmezésben. A zenekar tagjai elektromos gitárokkal is át tudták adni rendkívüli élményeiket egy bennük égő világról.

1986-ig be voltak tiltva, mégis gyakran léptek fel, mert olyan rendkívüliek voltak, hogy sok szervező vállalta a fellépésükkel járó kockázatot. A legtöbben minden előzetes várakozástól eltérő, hihetetlen eseményként élik át az együttes fellépéseit. Ezt leginkább azok érzik így, akik életükben először vettek részt a Halottkémek koncertjén.

A zenekar „a jövő mágikus népzenéjét” játszotta, amit gyakran írtak le a szokásos skatulyákkal, mint például etno-punk, sámán-punk, pszichedelikus hardcore. Az együttes tagjai a különböző változásokkal együtt: A MANCS „az év legjobb koncertzenekara” szavazásán a VHK rendre az első három hely egyikén szerepel. Németországban a VHK egyike volt a legismertebb kultikus zenekaroknak. Olyan klasszikusokat alkottak, mint a „Hunok csatája”, „Aláírhatatlan történelem”, vagy a „Pótolhatatlan halhatatlanság”. Lemezeik San Francisco-tól Tallinnig szerepeltek a rádiók játszólistáin, itthon a MAHASZ listák élvonalaiban tűntek fel. Sokak szerint a VHK „minden idők legjobb sámán-punk bandája”. Népszerűségük töretlen, Magyarország kultikus zenekara.

A VHK tagjai:

Grandpierre Atilla

Földi Tomy

Király Zoltán

Köles Vazul

Sánta Kristóf

Soós Lajos Szónusz

Szűcs Antal Mór

  

Linkek

Galériák

 • Vágtázó Halottkémek
  5
 • Vágtázó Halottkémek, Alba Hyseni Project

  8
 • VHK, Psycho Mutants

  34

A helyszín