The Keeymen, Takeshi's Cashew (AT)

The Keeymen, Takeshi's Cashew (AT)

The Keeymen, Takeshi's Cashew (AT)
november
24
csütörtök 21:00
orr stúdió

The Keeymen, Takeshi's Cashew (AT)

  • Elektronikus
  • Rock
  • Világzene, Népzene

The Keeymen

A The Keeymen egy 2013-ban, a Keleti Blokk közösségből összeverődött, örömzenélés céljából alakult instrumentális surf supergroup. Tagjai nevéhez fűzödnek a Néhai Bárány, a Bozo, a The Punch, Padkarosda stb. produkciók. Zenéjükben a túlnyomórészben balatoni kvartett igyekszik felidézni gyerekkori lubickolásaik, tinikori csajozásaik, ezeket összegyúrják fiatal-felnőtti szorongásaikkal, és meglovagolják a hanghullámokat. A szörf műfajból a hangzást meg a lüktetést lenyúlták, de a hangokat meg érzéseket már ők adják hozzá.

  

Takeshi's Cashew (AT)

Menj a lemezpolcodhoz, és válaszd ki azt a furcsa (és felejthetetlen!) folklór bakelitet, amelyet egyszer egy bolhapiacon találtál valahol az utazásaid során. És most képzeld el azt a hangot kiegészítve vintage szintetizátorokkal, furulyákkal,  surf gitárral, pokolian sok térvisszhanggal ... és elektronikus downtempo ütemekkel!

A Takeshi's Cashew (Laut&Luise, Berlin) egy újonnan alakult psych-funk csoport, amely felfedezi a klubkultúra, a világzene és a 70-es évek pszichedéliájának határait. Minden tag különböző zenei irányzatokból származik, így a különböző műfajok egy színes fúzióját hozzák létre egy klubszerű ütem keretbe ágyazva és gyakran bonyolult összeállításaikat egy szép és táncolható potpourrivá varázsolják. 2020 nyarán a Takeshi's Cashew felvette debütáló albumát "Humans In A Pool" címmel a bécsi barkácsstúdiójukban. Ez a saját készítésű lemez egy kozmikus utazásra visz a krautrock, cumbia, afrobeat és disco felé.


 

A Liveurope concert: the first pan-European initiative supporting concert venues in their efforts to promote emerging European artists. Liveurope is co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.

  

A helyszín

orr stúdió
European talents on the horizon

Amióta először kinyitotta kapuit az A38 Hajó, az a célunk, hogy feltörekvő előadóknak biztosítsunk bemutatkozási lehetőséget. Játszott nálunk rengeteg magyar és...

A38 Orr stúdió