Hundred Sins & iamyank bemutatja: A Nagy Fekete Mise

Hundred Sins & iamyank bemutatja: A Nagy Fekete Mise

Hundred Sins & iamyank bemutatja: A Nagy Fekete Mise
április
1
szombat 20:00
Koncertterem

Hundred Sins & iamyank bemutatja: A Nagy Fekete Mise

  • Elektronikus
  • Pop

„Eredet [mise < latin: missa (mise < elbocsátás) < mitto, misi (küld)]

Megjegyzés: A szó a mise régi latin nyelvű zárószavaira utal: Ite missa est (menjetek, „elbocsátás

van”).”

Az elmúlt évek legizgalmasabb producerének kikiáltott, kilétét piros maszkkal elrejtő Hundred Sins és az elektronikában post-metalban, valamint a klasszikus zenében egyaránt otthonosan mozgó Iamyank mindketten a sötét oldal, karcos hangzások és a punk attitűd képviselői. Közös estjükön metszéspontokat keresnek egymás világaiban, egyszerre temetik el és építik újra a jövőt.

Hundred Sins

  

  

A titokzatos Hundred Sins zenei stílusát az experimental, bass heavy és túlszaturált szavakkal lehet jellemezni. EDM múltjának köszönhetően a zenéin megfigyelhetőek a trance-dubstep stílusjegyek amik nagyban meghatározzák a hangzását. A maszkos producer megkerülhetetlen tényezője lett az új generációnak. Olyan előadókkal dolgozott együtt a közelmúltban, mint Beton Hofi, AKC Misi, ajsa luna, Lil Frakk vagy éppen Azariah, de csinált zenét divamárkának, a Klipszemlének és szerepel a Dalfutárban is.

2022 májusában jelent meg bemutatkozó, Opera című nagylemeze, amelyet a szakma és a közönség is kitörő lelkesedéssel fogadott. Élőben, zenekarával és featekkel kiegészülve terheli túl a szemeket és a füleket.


IAMYANK - Láttam a jövőt meghalni

A 2016-ban megjelent első szóló nagylemeze után iamyank szerteágazó kutatómunkába fogott amiből többek között szóló zongora (Una notte), klasszikus zenei (iamyank Live Ensemble - Sarah), filmzenei (A legjobb dolgokon bőgni kell), post-metal (All Machines Will Fail - And We), kortárs jazz-electronica (Phasing Shapes) projectek nőtték ki magukat, majd 2022-ben ismét visszafordult a szóló projectjéhez és nagylemezzé formálta a néhány évvel korábban Fekete Zaj Fesztiválra írt anyagát. A 11 dalt tartalmazó “Láttam a jövőt meghalni” iamyank munkásságának egyik legletisztultabb gyűjteménye: minden korábbi munkájának elemei felfedezhetőek benne: a filmzenei, éteri atmoszféráktól monumentális dobokon át az átütő elektronikus vagy épp gitár riffekig. A lemez címadó száma pedig yank újabb határátlépése köré épül: saját szövegét saját hangján adja elő fájdalmas, intenzív zenei kontextusban. A lemez élő verziójában két dobos (Szalay Dániel, Kocsis máté) és extrém fénytechnika teszi egésszé a zenei anyagot. Ha kiváncsi vagy iamyank legintenzívebb live showjára, ez az.

  

  

A helyszín

A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...