Frankofón fesztivál: Marge, Cleo T (FR), X.U.L. (SI)

Frankofón fesztivál: Marge, Cleo T (FR), X.U.L. (SI)

Frankofón fesztivál: Marge, Cleo T (FR), X.U.L. (SI)
március
10
vasárnap 19:00
orr stúdió

Frankofón fesztivál: Marge, Cleo T (FR), X.U.L. (SI)

  • Pop

Marge

Énekes dalszerző, első AND lemeze 2010-ben látott napvilágot. Azóta két kislemeze, két nagylemeze jelent meg. Többek között dolgozott Monkeyneck, Fehérholló, Hundredsins, Filo, Doórral. Hamarosan várható a következő lemeze, amiről folyamatosan jelennek meg dalok, legutóbbi “ december “ a Spotify Equal Global listájára is felkerült. A készülő lemezén igyekszik csokorba szedni mentális betegség és lelki bántalmazás túlélőinek megéléseit és dalával installálni.

Mindig nagyon őszintén írja dalait, melyekben a magánéletén túl társadalmi ügyekkel is foglalkozik, tabukat döngetve. Akusztikus műsorában WAGNER EMIL kíséri gitáron és zongorán. A március 10 koncerten a készülő lemez dalaiból is fog énekelni.

Cleo T - 'Shine' (FR)

 

Március 10-én Cleo T. álomszerű hangjátékával érkezik az A38 Hajóra, melyben a klasszikus hangszerek éteri vokállal keverednek egy sötét filmes hangulatban. A szoprán énekesnő hangja a zongora dallamaival közösen alkotnak hipnotikus egységet. Egy spirituális utazás, ahol a dalok költészetté válnak, és ahol a zene a textúrák magával ragadó univerzumává változik.

A szólózongorashow mélyen érzékeny élménybe invitál, ahol az érzelmek elvezetnek az igazi szépséghez.

X.U.L. (SI)

Az X.U.L Gašper Selko zenész és zeneszerző projektje. Az általa alkotott zenén keresztül hangmintákat, elemeket és textúrákat érzékelhetünk és hallhatunk, a kortárs klasszikus zenétől egészen az improvizált elektronikus zenéig. Az időnként térben és időben megmaradó dallamokban, hangjegyekben az eklektikus zenei kifejezés fejlődik, épül, összeomlik. X.U.L atmoszférájában és sok ismétlődő mintájában kérdéseket és válaszokat hagy minden olyan hallgató számára, aki belép zenei világába. Első albumának, a „VOID – A Story about a Man” (2019) és a második „A Guide for Lost Travellers” (2021) című albumának megjelenésével Frosti Jonssøn izlandi zenésszel és producerrel is együttműködésbe kezdett. Együttműködésük a ''tengsl'' (2022, Möller Records) kiadásához vezetett. A Tengsl éteri, hipnotizáló hangulatot teremt az ismétlődő minimalista mintáknak köszönhetően, és hangosan megnyugtató élményt kínál.

A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.


Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió