Technokunst

A38, Test & Technokunst present Surgeon (Counterbalance/Dynamic Tension/Tresor/Soma) (UK), Cadik, Isu, Dork, Isu, Bergi & Max Factor

Surgeon ott van azon legnagyobbak között, akik a techno műfajt megteremtették, és a mai napig formálják.Régi motoros, aki aktívabb és aktuálisabb, mint valaha. Szép ívű , kimunkált szettjei átlépnek a műfaji határokon, mégis mindegyiket a "sebészi pontosság", a filmzenei hangulatok és egy sajátos, sötét dinamika jellemzi. A birminghami világsztár oldalán a magyar legjobbak tolják.

Surgeon (Counterbalance / Dynamic Tension / Tresor / Soma) (UK)

Ha van olyan elektronikuszene-kedvelő, aki esetleg még nem hallott az est főfellépőjéről, az kezdjen el utánakeresni annak, hogyan vált Birmingham a '90-es évek elején (Detroittal és Berlinnel együtt) a világ egyik technofővárosává, és öt percen belül tuti beleszalad Anthony Child legendás nevébe.Child, aki szakmája szerint audiovizuál-dizájnnal foglalkozik, a '80-as évek végén kezdte pályáját Blim nevű jazz/rock/fúziós zenekarával Birminghamben. Mivel a városban akkor még nem voltak technorendezvények, Child (ekkor már Surgeon néven) és barátai megalapították a House of God klubot/sorozatot, amely Anglia egyik első pionír elektronikuszenei rendezvényévé vált. Az első között volt, akik megjelenése óta használják az Ableton Live szoftvert, emiatt egy-egy DJ-szettje megfelel egy nagyobbfajta technikai bemutatónak is; szinte hangszerként használja a lemezjátszókat.Surgeon népszerűsége azóta sem csökkent: Regis-szel alapító tagja a British Murder Boys nevű kollektívának, aktívan dolgozott Mick Harris-szel, jelenleg Ben Sims-szel csinálja közös, Frequency 7 nevű projektjét - ráadásul felsorolni is lehetetetlen, hogy kikkel turnézott (és turnézik jelenleg is), dolgozott és remixelt együtt: Richie Hawtin, Joey Beltram, DJ Hell, a detroiti technó alapító atyái, és így tovább... Surgeon ott van azon legnagyobbak között, akik a műfajt megteremtették, és a mai napig formálják.Bár régi motoros, mégis aktívabb és aktuálisabb, mint valaha: a Fabric 53-as mixlemezét (2010) ő készítette, ráadásul folyamatosan hallani elképesztő fesztiválsikereiről, live-actjeiről és podcastjairól. Szép ívű , kimunkált szettjei néha átlépnek a műfajokon, mégis mindegyiket a "sebészi pontosság", a filmzenei hangulatok és egy sajátos, sötét dinamika jellemzi.Cadik

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető DJ-jévé lépett elő. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló projektjei bizonyítanak. Szervezőként az A38 Hajóval két progresszív, előremutató és nagy szakmai- és közönségsikert hozó sorozatot, a Real Your Nature-t és a Space Is Calledet hozott létre. Közben folyamatosan jelentette meg újabb és újabb, elsősorban downtempo hiphopra épülő, finom rétegekből építkező, tudatosan komponált lemezeit, amiknek nagy részét az A38 Hajón mutatta be.

 

Isu

Isu, vagyis Kántor István története a magyar földalatti zeneipar könyvében a kilencvenes évek első fele táján kezdődik, szervezői tevékenységével és “kazettalovas” szettjeivel igen korán hírnevet szerezve magának az általános iskola újdonságra éhes közönsége közt.

Miután megkapta első Michael Jackson kaziját, a Badet, azáltal megismerkedvén a fekete elektronikus zenével, többé nem volt visszaút: zsebpénzének teljességét indusztriál-, EBM- és technogyűjteményének növelésére költötte. Középiskolában Kalttal és Dexterrel, két hasonszőrű jóbarátjával váltak lemezfüggőkké és kezdték el járni a budapesti éjszakát. 1998-ban polgári szolgálatosként Magyarország elismert underground Tilos Rádiójához került technikusként, itt kapott először műsoridőt Tizsótól; rádióműsora, az Eat da Beat azóta is kitartóan fut minden szombat estétől vasárnap hajnalig, majd nemsokkal ezután csatlakozott a műsort jegyző Minimalheadz kollektívához.
A Minimalheadz-csapatnév alatt ismerteti meg a minőségi elektrót és technót a budapesti közönséggel, olyan fontos külföldi előadókat hívva meg, mint DJ Assault, DJ Godfather és Matthew Herbert.

Ezzel egyidőben, az azóta már csak legendákban élő I&I Records-nál kezdett dolgozni, tapasztalatot szerezve az üzletágban - jelenleg Akt Records néven Magyarország egyik legnagyobb elektronikus zenei lemezboltját igazgatja, mely a budapesti és vidéki technós/minimalista közönség és szakma kedvenc gyűjtőhelyévé vált.

Legnagyobb vállalkozása a Téglával életre hívott teljesen egyedülállóan misztikus Labirintus party-k a budai vár alatt húzódó útvesztőrendszerben, valamint 2003-ban a keszthelyi testvérpárral, Fibával és Wukival megvalósított, évről évre egyre sikeresebb és  több érdeklődőt vonzó családias Balaton-környéki minifesztivál, az Alkotótábor.

2005-ben Chrom-mal és Crimsonnal való találkozását követően karöltve alapítják meg a Lick the Click! formációt, mely az elkövetkezendő öt évben a magyar minimal/techno/house közeg legőszintébb rendezvénysorozatává nőtte ki magát, olyan külföldi fellépőket vonultatva föl, mint Matthias Tanzman, Frivolous, a Noze,

Dapayk Solo, Deadbeat, Moritz von Oswald ft. Tikiman és sokan mások. Ezidőtájt kezdi szervezni a Lick The Click!-be és később a Technokunstba is besegítő Lednitzky Szilviával az Akt Records presents... bulikat, bemutatván a Modeselektort, Mr. Oizót, Apparatot, vagy Marko Fürstenberget, Monolaket a hazai zeneszeretőknek.

2010-ben az elismert képzőművésszel, DJ Dork-kal új platformot keresnek, hogy a technóval kapcsolatos gondolataikat kifejezhessék: így születik meg a Technokunst, melynek kifejezett célja a minőségi techno visszaterelése Magyarországra. Budapest top klubjában, az A38 hajó gyomrában rendezett Technokunst-sorozat rövid idő alatt szerezte hírnevét olyan klasszikus, és egyben nagyon is aktuális zenészekkel, mint Len Faki, a The Black Dog, Joey Beltram, Surgeon, vagy a Sandwell District.

Isu saját szettjeiben is a friss, mindig előremutató, soha meg nem alkuvó, érzelmekben is örök dinamikát diktáló irányzatot részesíti előnyben - a techno legigazabb magyar nagyköveteként.

Bergi

Bergi lassan 15 éve áll a lemezjátszók mögött, élete első partiján 15 évesen játszott. Azóta átment jó pár stílusváltáson, így lemeztáskájában a minimal technótól a drumandbassig nagyjából minden stílus megfordult már. 4 évig vezetett saját rádióműsort az azóta már megszünt Pécsi illetőségű Gfm kalóz/szabadrádióban. Később saját partik tömkelegét szervezte régebben a "FreshER", újabban pedig a "Monkey6" csapat tagjaként, így olyan nevek Magyaroszági fellépésében vállalt tevékeny szerepet, mint például: Aux88, Aquasky, Ali B, Backdraft, Badmarsh & Shrii, Bassface Sascha, Dub Pistols, Boys Noize, Lützenkirchen, Kavinsky, Feadz , Evil9, John B, Koma & Bones, Lawrence Burden, Mike Grant, the Raggatwins, Rennie Pilgrem, Sean Deason stb. Újabban a djzés mellett saját zenék írásába is fogott, amikből már lehet is hallgatni a soundcloud oldalán!

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.