Less Than Jake

Less Than Jake (US)

A legendás floridai ska-punk együttes, a Less Than Jake kifogyhatatlan energiái nem csak együtténeklős és sodró dalaik írásában nyilvánul meg, hanem kiadós turnéikon is, amelyek során estéről estére őrjítik meg a közönségüket. Három év után újra a védjegyükké vált punk gitárok és ska fúvósok rengetik meg az A38 Hajó Koncerttermét 2020. október 29-én.

A zenekar 1992-ben alakult az amerikai Gainesville-ben nyughatatlan középiskolások baráti társaságából, akik zenekaruk nevét dobosuk, Vinnie Fiorello kutyájától kölcsönözték. A megalakulást követő évek során a zenekar sorban adta ki jobbnál jobb lemezeit, leszerződtetette őket a Capitol Records, majd különböző rézfúvósok tették még zúzósabbá a hangzásukat lemezről lemezre. Később, a 2013-ban megjelent nyolcadik stúdióalbumukkal, mely a See The Light címet kapta, visszanyúltak egészen a punk gyökeréig. Ehhez egy dalról-dalra albumkommentárt is kiadtak, 2016-ban pedig egy masszív koncertalbum, a Live From Astoria következett. Legutóbbi albumuk, a 2017-es Sound the Alarm hét feel good dallal foglalja össze a Less Than Jake lényegét, amibe pont ugyanannyira fér bele az egymás karjaiba borult ringatózás, mint a tempós dobokra beinduló mosh pitek.

A számos nagysikerű CD és DVD kiadvány megalkotása mellett a banda számtalan fesztiválon és klubban lépett fel, amelyek közül a legemlékezetesebbek közé tartoznak a Las Vegas-i House of Blues-ban adott elképesztő, valódi öröm-fiesztákká duzzadó koncertjeik.  

Felállás:

Chris Demakes – gitár, ének

Roger Manganelli – basszus, ének

Vinnie Fiorello – dobok, dalszöveg

Buddy "Goldfinger" Schaub – harsona, basszus

Peter "JR" Wasilewski – szaxofon


 

Linkek