Len Faki (Podium, Ost Tone, Figure, Berlin)

Len Faki (Podium, Ost Tone, Figure, Berlin) (DE)

Len Faki az európai techno színtér egyik vezető művésze, aki a Groove magazin 2007-es szavazásán az év ígérete titulus elnyerése mellett bezsebelte a legjobb szám és a legjobb producer címet is.

Népszerűsége azóta is töretlen, de karrierje korántsem ekkortól datálódik. A kilencvenes évek közepétől alkotó Len Faki 2003-ban történő Berlinbe költözését a Monoid és Feist kiadók alapításával és sikerre vitelével alapozta meg. Székhelyének áthelyezését követően indította be a Len Series labelt, azon belül a Podium és Figure alcímkéket. Rezidenciát kapott Berlin aktuális techno szentélyében, a Berghainban, ahol extra hosszú, hidegen precíz, mégis szenvedéllyel átitatott, a techno legrejtettebb zugait bejáró szettjei, sajátos szimbiózisban a hasonló szellemiségben fogant kiadványaival, hamar kiemelték őt a csúcsra járatott Berlin mezőnyéből.

Az életben és a pultban is diszkréten viselkedő Len Faki szettjeinek összeállításakor korántsem visszafogottságáról híres, hiszen zenéje mindenekelőtt azoknak való, akik kimondottan egy intenzív, de semmitmondó veretéstől mentes, egyszerre karcos, intelligens és felszabadítóan szenvedélyes techno éjszakára vágynak.Linkek