Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Éttermünk csütörtökön 16 órakor nyit, pénteken 15 órakor zár, szombaton zárva tart.

Dope Calypso

Dope Calypso

A budapesti Dope Calypso olyan, mintha egy garázspunk-zenekar belebolondult volna a Pixies fogós gitárzenéjébe. Ez már a 2014-es debütlemezen, a Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost-on is érződött. És bár már ez is felkerült az összes releváns magyar évvégi lemezlistára, de igazán a nyolc hónappal később, 2015-ben kiadott folytatáson, a Banzai! Banzai! Banzai!-on érett be ez a szerelem. Ezen már teljes pompájukban sorakoztak a képregényes, szakrális és egyéb obskúrus popkulturális utalásokkal tűzdelt abszurd sztorikat elmesélő, popzeneként is működő kétperces számok. Hogy milyenek is ezek a történetek, azt elég érzékletesen megmutatja a zenekar első két klipje, a Black Swamp Thing és a Goodbye Monkey.

A zenekar lényegét Kelemen Laci és Sarkadi Miki gitároskettősének ellentétezős alapon működő izgága egyensúlya adja. Míg Mikinek csak az a lényeg, hogy minél több fogós szám szülessen, addig a menedzserként (Ivan & The Parazol, makrohang) is dolgozó Laci figyel arra, hogy a Dope Calypso zenekarként is értelmezhető maradjon, és ne csak csuklóból kirázott zeneszámok random sorozata legyen. Viszont ez a kémia annyira működik, hogy már a legelején elvetették, hogy bevegyenek egy basszusgitárost, inkább egy kis technikai trükközéssel kitöltötték a hangzásban az üres helyeket. A Balcony TV-s fellépésüket látva, már csak az a kérdés, hogy minek van annyi zenekarban basszusgitáros. De tényleg!?

A Dope Calypso termékenységét talán az bizonyítja legjobban, hogy a második lemezük megjelenésekor már kész volt a harmadik anyaga is. A Bang! Bang! Bang! munkacímen futó albumot egyébként 2016 nyarán veszik fel szokás szerint az bresciai T.U.P. Studióban a frissen igazolt dobosukkal, Vasaló Ádámmal, aki korábban például a Nemjuciban játszott. Ez pedig rögtön felül is írja a fenti hasonlatot és most egy garázsrockzenekar helyett a mintha-Pixies fog rácsodálkozni a Wire-re.

Közben meg Mikiék már 2017 dalait írják.

A zenekar tagjai
Sarkadi Miklós: ének, gitár
Kelemen László: gitár
Vasaló Áron: dob

Linkek