DJ Naga

DJ Naga

Naga (Fejér Balázs) a ‘80-as évek végének alternatív korszakában kezdett zenélni, Iván Lendül nevű zenekarával a Nap-Nap fesztiválon mutatkozott be. Alapítója volt a Tilos Rádiónak, és a Törökfürdő című magazin techno-oldalait szerkesztette. ‘95-ben diplomázott kulturális antropológusként, majd az acid jelenséget elemző dolgozata kapcsán került kapcsolatba az elektronikus zenével. DJ-ként 1994 óta van jelen a magyarországi tánczenei kultúrában. Akkoriban techno-szettjei tették őt elismert lemezlovassá Budapesten. Bár az elmúlt pár évben a dub, breakbeat, tribal és mélyebb progresszív house darabok is részévé váltak Naga zenei világának, eklektikus szettjei nemhogy elfordították volna tőle közönségét, 2000-ben a Wanted legjobb magyar DJ-listájának második helyén végzett.

Az elmúlt pár évben dolgozott a fuvolista-zeneszerző Szemző Tiborral, közös albumot jelentetett meg Ambbal, több európai országot megjárt szettjeivel, és sok neves DJ-vel játszott együtt, csak felsorolásszerűen: Adam Freeland, Aquasky, DJ Vadim, Dave Tipper, Freddy Fresh, a Jazzanova, Meat Katie, Tayo, Mixmaster Morris, az EZ Rollers, Dj Godfather, Stabilizer, Keith Tucker is szerepel a listán.

A lemezlovaglás és a producerkedés mellett megalapította a Chi Recordigsot, majd két évvel ezelőtt a Hairy Recordsot, eközben DVD-t jelentetett meg Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című művéből.

Linkek