A király halott

A király halott

“A Király Halott” 2017-ben alakult Nyíregyházán, amikor is megírta első, “Amíg élek” című  kislemezét. A tagok ekkor Venyige Balázs (ének-gitár), Mile Bence (gitár) és Kozma Zoltán (dobos) voltak. Első koncertjüket az “Alvin és a mókusok” előtt adták év végén, a zenekar szülővárosában. A következő két évben lehetőségük volt Budapesten, Egerben, Debrecenben, Keszthelyen és Kisvárdán is, a LeszFeszt keretein belül koncertet adni, illetve két új dalt kiadni, ami a “Gyere közelebb” és “A büszke“ címet viselik. A zenekar az évet egy Nyíregyházán megrendezett koncerttel zárta.
2020-ban a zenekar megkezdte második kislemezének munkálatait. Ez év őszén megjelentette első videoklipjét, amit az “Árván maradt gondolat” című dalához készített a zenekar. Második kislemezük címe is ezt a nevet viseli, ami nem sokkal a klip debütálása után lett elérhető.
2021 tavaszán egy rövid, élőzenés, stúdió felvételt készített a zenekar, a koncert mentes időszakra való tekintettel.
Ősszel megjelent a zenekar második videoklipje, amit a “Maradj!” című dalához készített.
Az év második felében a zenekarnak lehetősége nyílt a Barba Negra 10 éves évfordulóján, számos neves zenekar mellett koncertet adni, fellépni a Leander Kills előtt és sok idő után újra Nyíregyházán is koncertezni.
2022-elején a zenekar elkezdett dolgozni második kislemezén és társult a csapathoz Botos Gábor mint basszusgitáros.