The laid tables of the world in Budapest

The laid tables of the world in Budapest

The laid tables of the world in Budapest
September
5
Wednesday 19:00
until September 16
Exhibition space

The laid tables of the world in Budapest

Exhibition of photos taken on the World Buffet festival

A huge gastronomic and multi-cultural festival presenting and promoting those rare and top-quality reastaurants and buffets in Budapest, that provide excellent traditional food coming from countries and cultures outside the European Union. This exhibition shows the highlights of the festival, its best tastes and lights.

Kiállítás a Világbüfé Fesztivál fotóiból

A Világbüfé fesztiválhoz csatlakozott tíz budapesti etnikai konyháról nyílik fotókiállítás 2012. szeptember 5-én az A38 hajón. A szeptember 16-ig megtekinthető tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a Magyarországon letelepedett étterem vezetők élettörténetével is.

A kiállítás középpontjába a terített asztal, mint antropológiai megfigyelés került.

Mi kerül az asztalra? Mit eszünk? Mivel eszünk? Miből eszünk? Mivel tálalunk? Mit iszunk? Hogyan díszítünk? Mivel terítünk? Ezekre és ezekhez hasonló́ kérdésekre kapunk választ, ha alaposan végignézünk egy gazdagon terített asztalon.

Nemzetek kultúrájának sokszínűsége a gasztronómiában egyaránt megjelenik az alapanyagokban, a receptekben, az eszközökben, az étkezési szokásokban és a tálalásban. A Budapest sokszínűségét is hűen ábrázoló kiállítás egyetlenegy képben került megjelenítésre.

A kiállításon bemutatják a szervezők a fesztivál alkalmából megjelent az „Etnikai Konyhák Budapesten” című könyvet is, amely a kiállítás fotóanyagát egészíti ki a bevándorlókkal készült riportokkal, etnikai konyhák sajátosságaival és receptekkel.

A kiállítással párhuzamosan 2012. szeptember 12-14 között az A38 Hajón kerül megrendezésre a Migrowave gasztro-zenei fesztivál, melynek programja itt található.

Az alkotók bemutatása:

Fotógráfusok:

A Lumen Fotóművészeti Alapítványt 2002-ben egy csoport pályakezdő művész hozta létre azzal a céllal, hogy a fényképet alkalmazó képzőművészet kísérletező, nemzetközi platformját teremtse meg Magyarországon. A dokumentáció elkészítésében résztvevő művészek: Erdei Krisztina, László Gergely, Puklus Péter. Rákossy Péter

Írók, szerkesztő:

Máté Dániel "etnikai gasztroblogger", a magyar konyha egy sajátos szegmensét, a hentesnél evést tanulmányozza, de nagy tisztelője a délszláv húskészítési hagyományoknak is. A Facebookon indított csoportja, a Hentesnél Evők Baráti Köre 2400 tagot számlál.

Szenes Gábor eredendően a száraz értékpapírpiac szakírója volt, mára mindent megszeretett, ami tartalom: szerzője és kiadója a legnagyobb magyar vállalkozásfejlesztési könyvprogramnak, írt úti beszámolókat, gasztro-kritikákat is. Bár alapvetően a közép-európai konyha híve, befogadó típus: szívesen megkóstol mindent, amit csak lehet.

A Világbüfé Fesztiválról:

A 2012. június 21-én került megrendezésre a Világbüfé fesztivál Budapesten. A fesztivál alkalmával több, mint 30 etnikai büfé, kifőzde, étterem kínált a saját konyha mellett változatos programokat is a fesztiválon résztvevő majd 1000 budapestinek.

A Világbüfé fesztivál azt mutatta be, hogy hogyan teszik színesebbé, gazdagabbá egy város – Budapest – mindennapjait a velünk élő, az Európai Unió határain túlról érkezett bevándorlók.

A projekt az Európai Unió Integrációs Alapjának támogatásában valósul meg az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

Projekt koncepció: The Oeuvre és Shooters.

Sajtótájékoztató: szept. 5. 11 h
Megnyitó napja: szept. 5. 19 h
Zárás: szept. 16.
A kiállítás 11-től este 18 h-ig látogatható
 

Galleries

 • Kiállítás a Világbüfé Fesztivál fotóiból
  Kiállítás a Világbüfé Fesztivál fotóiból
  3
 • A világ terített asztalai Budapesten - kiállításmegnyitó
  A világ terített asztalai Budapesten - kiállításmegnyitó

  5 September 2012

  34

The venue

Exhibition space