Halasi Pince Villány wine-dinner

Halasi Pince Villány wine-dinner

Halasi Pince Villány wine-dinner
March
19
Tuesday 19:00
Restaurant

Halasi Pince Villány wine-dinner

Another great wine-dinner featuring Hungary's best wines and meals on this night representing the famous Halasi Pincészet winery from the Villány region.

Halasi Pince Villány borvacsora

Halasi Gergely pécsi üzletemberként és lokálpatriótaként a család régi álmát valósította meg, amikor létrehozta a róla elnevezett villányi pincészetet és a hozzá kapcsolódó, étteremmel, panzióval felszerelt gasztroturisztikai épületegyüttest. Bár a Halasi Pince Villány legfiatalabb borászatai közé tartozik, megközelítőleg 15 hektár saját szőlővel a legjobb terülteken, többek között a Nagyharsányi-, az Ördögárok- és a Kopár-dűlőkben, az már most látszik, hogy méltó társa (lesz) a nagy villányi márkáknak. A tulajdonos, Halasi Gergely, az egy személyben szőlész és borász Héhl István, a legendás Susogó étterem, illetve a budapesti Symbol egykori chefje, Pápics Roland és a borbirtokvezető, Hídvégi Balázs célja nem más, mint szigorú hozamkorlátozással, kézműves eljárásokkal nagyszerű prémiumborokat létrehozni, és mindezek mellé komplex, a legapróbb részletre is kiterjedő gasztronómiai, ízbeli és nem utolsósorban vizuális élményt adni.

Nagyszerűen példázza ezt a frissen bejelentett „Halasi borcsokor” - koncepciózus, a szelekció-jelleget hangsúlyozó, virágokról mintázott címketervek, harmonikus ízek, jól eltalált, egymáshoz illeszkedő szőlőfajták, a hozzájuk alkalmazkodó eljárásokkal. A halasi Pincészet első borai 2012-ben jelentek meg, tehát valóban nagyon fiatal borászatról van szó. De annyi bizonyos, hogy fiatalsága ellenére elképszető potenciál rejlik a pincészetben, amit hamarosan a legnagyobbak között emlegetünk majd.

Különleges, azt is mondhatjuk, hogy exkluzív, és egy ideig vissza nem térő alkalom Budapesten találkozni ezzel a nagy reményekkel induló borászattal: a szigorú hozamkorlátozás és a mennyiségi kompromisszumok nélküli technológiák miatt kevés az esély arra, hogy nagy hálózatokban, üzletláncokban viszontlássuk a Halasi borokat. Különleges, exkluzív alkalom nyílik tehát március 19-én az A38 Hajó éttermében, hogy megismerkedjünk a villányi Halasi Pincészet egyedülálló boraival, amikhez a menüsort a pincészettel konzultálva Halász István, az A38 hajó chefje állította össze.

És ha mindez nem lenne elég, a Halasi Pincészet játékra hívja a vacsoravendégeket, aki részt vesz az A38 Hajón megtartott első Halasi borvacsorán, és véleményt is nyilvánít írott formában az ízélményekről, szabadon választott időpontban két fő részére nyer egy ajándék éjszakát a Halasi Pince hotel részében. Ezen felül borvacsora minden résztvevője belépőjegyet kap a rendezvényt követő vasárnap, március 24-én az A38 Hajón megrendezett latinjazz-estre, amelyen a kubai-svájci-magyar zenekar, a Septeto Internacional, illetve a nagyszerű kubai énekesnő, Elsa Valle lép fel.

A menü

Pisztráng & Madársaláta
Tölgyfafüstön érlelt pisztráng fürjtojással és madársalátával
Villányi Chardonnay barrique 2009

Csirke & Tészta
Csibehússal töltött házi derelye fehérboros tejszínmártással
Villányi Fehér Cuvée 2011

Liba & Paraj
Konfitált libazúza angolos parajjal kézműves diós kenyéren
Villányi Cuvée barrique 2009

Szűzpecsenye & Rókagomba
Hirtelen sütött szűzpecsenye rókagombával, édesburgonya pürével és szilva jus-vel
Villányi Cabernet Franc barrique 2009

Túró & Maracuja
Túrómousse fehércsokoládéval fűszerezve, narancsos maracuja öntettel
Villányi Kései Hárslevelű 2011

Galleries

  • Halasi Pince Villány borvacsora
    Halasi Pince Villány borvacsora
    4

The venue

Restaurant