Contemporary Art Auction

Contemporary Art Auction

Contemporary Art Auction
May
31
Tuesday 17:00
Exhibition space

Contemporary Art Auction

The Transplantation Foundation organises an exhibition and a charity auction of contemporary pieces of art in order to support "Mi is nyaralunk" summer camp.
 

Első jótékonysági kortárs művészeti aukció a Transzplantációs Alapítvány MI IS NYARALUNK! tábora javára

Az aukció fővédnökének üzenete:

Kedves Barátaink!

Nagy megtiszteltetés és hatalmas öröm számomra, hogy létrejöhetett ez az aukció, melynek bevétele a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért működését segítheti majd. Kétszeres szervátültetettként magam is érintett vagyok, és párommal, Tóth József festőművésszel együtt évek óta részt veszünk önkéntesként a közel száz szervátültetett és szervre váró gyermek nyári táboroztatásában.

Börcsök_Enikő

Boldogsággal tölt el, hogy művész barátaink önként ajánlották fel az aukción árverésre kínált festményeket, szobrokat és fotókat. Büszke vagyok rá, hogy ennyi segítőkész ember vesz körül bennünket! Szívet melengető ez az összefogás!

Szeretettel:

Börcsök Enikő
Színművész, az aukció fővédnöke, az alapítvány önkéntese

 


Köszönet minden művésznek, akik felajánlották egy vagy több műalkotásukat a jótékonysági árverésre, köszönet minden szervezőnek, akik hozzájárultak ennek az aukciónak a megvalósításához, és köszönet  mindenkinek, aki az aukción történt vásárlásával hozzájárul a MI IS NYARALUNK élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborunk működéséhez. Köszönjük továbbá az A38, a Virág Judit Galéria és az Axioart.hu támogatását!


AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

A Transzplantációs Alapítvány 1991 óta létezik és 1998 óta működik közhasznú szervezetként. A döntéseket az 5 főből álló kuratórium hozza meg, a feladatokat a kuratórium elnöke alkalmi és állandó önkéntesekkel, valamint a kurátorok segítségével látja el.

Küldetésünk:

- szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon

- a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, hogy a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

Ennek érdekében folyamatos, széleskörű ismeretterjesztést végzünk, mind a civil emberek számára, hogy tudatosítsuk bennük a transzplantáció fogalmát és életmentő voltát, mind pedig az egészségügyi dolgozók számára, hogy felhívjuk figyelmüket a donorjelentés értelmére: A SZERVÁTÜLTETÉS ÉLETET MENT!

Küldetésünk másik meghatározó feladata a rehabilitáció. 2004-től folyamatosan koncentrálunk a szervátültetésre váró gyermekek pszichikai, fizikai felkészítésére, illetve a szervátültetett (szív-, tüdő-, máj-, vesetranszplantált) gyermekek testi és lelki rehabilitációjára és társadalmi re-integrációjára, ami elképzelhetetlen a teljes család – szülők, egészséges testvér – rehabilitációja nélkül.

SZERETET! JÓKEDV! KITARTÁS! Ennek a hármas felkiáltásnak a jegyében szervezzük programjainkat a transzplantált és transzplantációra váró gyerekeknek és családjaiknak. „Gyerekeink” súlyos betegekből válnak a transzplantáció segítségével újra egészségessé, de az út sokszor nehéz odáig (dialízis, műtétek sora, stb.), ezért szükségük van sok-sok szeretetre, türelemre, törődésre.

További információ:

www.transalap.hu

http://www.facebook.com/transzplantacios.alapitvany

Időpont: 2016. május 30-31.

Helyszín: A38 hajó kiállítóterme

Kiállításmegnyitó és sajtótájékoztató: 2016. május 30.
11:00 óra

Aukció: 2016. május 31. 17:00 óra

A műtárgyak:

Képgaléria | PDF katalógus

A műtárgyakra az Axioart.hu-n lehet vételi ajánlatot tenni.

Az aukció menete: a műtárgyakra 2016. május 30. 17:00-ig lehet vételi ajánlatot tenni az axioart.hu online aukciós portálon. Ezt követően másnap, 2016. május 31-én 17:00 órakor élő árverés kezdődik az A38 hajó kiállítótermében, ahol az axioart.hu-n az előző napon 17:00-ig rögzített legmagasabb vételi ajánlat lesz a kiinduló ár. Amennyiben az élő árverésen magasabb ajánlat érkezik, akkor az adott műtárgy azon az áron kel el, ellenkező esetben pedig az axiort.hu-n ajánlott legmagasabb vételi ajánlati áron kerül az ott ajánlatot tévő érdeklődő birtokába.

Az aukció részletes feltételeit itt olvashatják.

Az eseménnyel kapcsolatban a Transzplantációs Alapítványnál érdeklődhet a transalap@acenet.hu emailcímen vagy

Galleries

  • Első jótékonysági kortárs művészeti aukció a Transzplantációs Alapítvány MI IS NYARALUNK! tábora javára
    Első jótékonysági kortárs művészeti aukció a Transzplantációs Alapítvány MI IS NYARALUNK! tábora javára
    2

The venue

Exhibition space