Az A38 Hajó bemutatja

A38 Sessions @ Dürer Kert: Tracer (AU), The Weyers (CH), Asphalt Horsemen

A ma esti koncertre jegyek már csak a koncert előtt a helyszínen kaphatók, az online értékesítés véget ért!!!

A southern rock nem is lehetne ennél délebbi! Az októberben az Apocalyptica előzenekaraként Budapesten járt ausztrál rocktrió, a Tracer márciusban visszatér, hogy az A38 Hajó szervezésében, az Asphalt Horsemen és a svájci The Weyers társaságában zúzzon egy hatalmasat a nagy érdeklődésre való tekintettel az elsődlegesen beharangozott Gozsdu Manó Klub helyett a Dürer Kertben.

Tracer (AU)

 

Ha azt mondjuk: "southern rock", nyilván az amerikai "dél" rock and rollból és bluesból zúzós elegyet gyúró zenekaraira gondolunk. Pedig van "még délebb" is: Ausztrália, és azon belül is Adelaide. Innen származik az egyébként sem gyenge ausztrál rockmezőny egyik legjobbja, az itthon nem nagyon ismert, de otthon nagyon népszerű Tracer.

A nemrég tízéves története első tagcseréjén átesett, harmadik nagylemezét idén megjelentető Tracer éppúgy nem bonyolítja túl a dolgokat, ahogy az ausztrál hard rock legjobbjai, az AC/DC, az A38-on nemrég fellépett Airbourne vagy a Wolfmother. Zúzós, ostorcsapásszerű riffekből, stonerből, sivatagi bluesból és jó adag rockandroll-lazaságból épülő számai azonnal beindítják a közönséget. A Tracer lendületéből októberben már kaphatott némi ízelítőt a budapesti Apocalyptica-koncert közönsége, ugyanis a finn csellómetalistáknak az ausztrál trió volt az előzenekara.

A hollywoodi sztárproducer, Erik Reichers közreműködésével készült Water for Thristy Dogs a zenekar saját bevallása szerint legjobb lemeze: "pont úgy szól, ahogy mindig is akartuk. A dob hangos és élettel teli, a gitár agresszív és dühös, a basszus úgy dübörög, mint egy elefánt…" - mondja Michael Brown énekes, és ezen a márciusi estén mi is megtapasztalhatjuk a Tracer erejét.

A zenekar tagjai
Michael Brown: gitár, ének
Jett Heysen Hicks: basszusgitár, ének
Andre Wise: dob

Lemezek
Spaces in Between, 2011
El Pistolero, 2013
Water for Thristy Dogs, 2015

The Weyers (CH)

»Sivatagi rock a hegyről«  –  így nevezi a svájci testvérpár, Adrian és Luke Weyermann, vagyis a The Weyers két tagja saját észbontó magasfeszültségű rock-zenéjét. Bár csak kettejükből áll formációjuk úgy stúdióban, mint színpadon, kétszemélyes ének/gitár + dob mini-hadseregük olyan hangfalat képes építeni elképesztő erejű hangzásaikból, amellyel mindig elképesztik közönségüket különös, a rock, a blues és a power pop elemeiből gyúrt zenéjüknek köszönhetően. Receptjük egyszerű: koszos riffek + gyilkos ritmusok + angol nyelvű szövegek=The Weyers. 


 

Asphalt Horsemen


A gödöllői Asphalt Horsemen eleinte csak örömzenélésnek indult 2010-ben. A tagok meglévő zenekaraik mellett, saját maguk szórakoztatására jártak össze, és néhány Lynyrd Skynyrd-, Black Stone Cherry- és Pride & Glory-feldolgozás után kezdtek saját dalokat írni. Klasszikus southern rock az Asphalt Horsemen stílusa, amit már első saját szerzemények, a Grip in Hand és a Runman is jól tükröztek.

A sokasodó koncertek és az új dalok után a korábbi örömzenélést fokozatosan felváltotta minden tagnál a főzenekari állapot. Az együttes a folyamatos hazai koncerteken kívül 2012-ben az amerikai House of Lords vendégeként játszott, majd 2013 őszén részt vett egy finn koncertsorozaton a Graydance és az Empire Strikes meghívására. 2013 végére elkészült az első teljes, 12 számos lemezanyag, amin több neves hazai előadó is vendégeskedik, például Ferenczi György, Szabó Attila (Csík Zenekar), Jesse James (Hollywood Rose) és Hegyi Kolos (Magma Rise).

A zenekar rég várt első albumát a hazai és nemzetközi sajtó és közönség is pozitívan fogadta. Ezt követően az Asphalt Horsemen Brian Tichy (Whitesnake, Pride & Glory, Billy Idol, Foreigner, Ozzy) dobmágust kísérte magyarországi műsorában. 2014 őszén egy olaszországi turné következett a Smokey Fingersszel. A második lemez előkészületei 2015 év végén kezdődtek, a lemez várhatóan 2016-ban jelenik meg.

A zenekar tagjai
Lőrincz Károly: ének, gitár
Matyasovszky Géza: gitár
Megyesi Balázs: baszsusgitár
Bencsik István: dob

Lemezek
Asphalt Horsemen, 2014

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.