A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az A38 Hajó teljes területén kötelező a maszk viselése, kontaktmentes hőmérővel véletlenszerűen ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét.
Az új nyitvatartási szabályok értelmében a Hajó minden nap 23:00-kor bezár.

  • Világzene, Népzene

Moldvai csángó népzenével erősíti a Tindia az 1K Fesztivál programját, a hangulatot az Estendøn alapozza meg november 6-án.

A farnadi székhelyű Estendøn (ejtsd magyarul: estendőn) zenekar immár három éve kalauzolja el a hallgatóságot a különböző zenei stílusok tengerére, hisz többek között a rock, a funky, a jazz és a világzene elemeivel gazdagítják muzsikájukat. A héttagú formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai szövegek társulnak.

A Tindia zenekar zenéje legalább annyira moldvai népzene, mint egy belső zarándokút: minden dalban ott van a visszafogott nőiség misztikuma és az elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt. Az együttes tagjai hivatásszerűen foglalkoznak népzenével: tanulják, gyűjtik és továbbadják, évek óta működő táncházuk pedig egy egész korosztállyal szerettette meg a moldvai csángó népzenét. 

Tindia

Sokan csámborogtak már Klézse vagy Rekecsin  felé haladva a szelíd, Szeret-menti tájakon, hogy  felfedezzék Tindiát. Hosszas keresés után végül öt Budapesten élő lány találta meg, távol  Moldvától és a Tatros folyó vizétől, valahol  legmélyen, önmagukban. A Tindia zenekar  zenéje legalább annyira moldvai népzene, mint  egy belső zarándokút: minden dalban ott van a  visszafogott nőiség misztikuma és az  elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt. Az  együttes tagjai hivatásszerűen foglalkoznak  népzenével: tanulják, gyűjtik és továbbadják,  évek óta működő táncházuk pedig egy egész  korosztállyal szeretette meg a moldvai csángó  népzenét. Sajátosan egyedi megszólalásuk  lágyan és szakrálisan közelíti meg ezt a  lendületes, erőteljes zenét, mégis benne van  mindaz, amiért a moldvai muzsikáért rajongani  lehet: pulzáló hangzás ősi hangszereken, ahogy  Tindiában is játszhatták... 

Tagok:

Apró Anna - koboz

Cseke Gyöngyvér – hegedű

Méry Rebeka – ének

Szepesi Lilla – furulya, kaval

Szentimrey Panna – furulya, kaval

Vellner Balázs-dob

A helyszín