Elektronikus kísérleti táncszínház: GosT

Elektronikus kísérleti táncszínház: GosT

Elektronikus kísérleti táncszínház: GosT
október
8
szombat 23:30
Koncertterem

Elektronikus kísérleti táncszínház: GosT

Az A38 Hajó a kortárs táncszínház műfaji határokon átívelő, újító irányzatait bemutató sorozatában elektroakusztikus előadóművészeti projektek kerülnek bemutatásra. Az előadások kiemelkedően fontos eleme a speciális multimédiás díszlet, amely egyedi módon egészíti ki a zenei struktúrákat, valódi színházi-előadóművészeti élményt nyújtva.

GosT (US)

A synthwave A38-on megfordult sztárjaihoz, Perturbatorhoz és Dan Terminushoz hasonlóan a titokzatos michigani fiatalember GosT is a feltörekvő és egyre népszerűbb színtér kulcsfigurája. A széttorzított szintialapok, a brutális basszusok, a death/black/goth metal látványelemek meg is tették a magukét: a három előadót szinte egyszerre szerződtette le az egyébként extrém metálra szakosodott Blood Music kiadó. GosTnak egyébként is van metálzenész háttere, és előszeretettel kacérkodik sátánista jelszavakkal, interjúiban például következetesen így köszön be: "All hail Baalberith!"

A Blood Musicnak köszönhetően igencsak megeredt az alkotóerő: a labeltársak csak úgy ontják a lemezeket, tavaly mindhárman kiadtak egyet-egyet. Perturbator és GosT pedig idén ismétel. Ez utóbbi szeptember 30-án jelenteti meg Non Paradisi című új albumát. "Milton találkozik a metállal", mondja az örökké halálfejmaszkot viselő GosT, arra utalva, hogy a lemez a nagy angol költő Elveszett Paradicsomát dolgozza fel, sajátos felfogásban.

Lemezek
Behemoth, 2015
Non Paradisi, 2016

Galériák

  • GosT
    GosT
    1

A helyszín