Noises From The Neighborhood

Emancipator (1320 Records/US), Ages (AT)

A kifinomult, elegáns downtempo mestere, Doug Appling, azaz Emancipator alig pár napja jelentette meg negyedik nagylemezét. A Seven Seas legalább olyan ambiciózus és erős anyag, mint - rendre az év legjobb lemezei listákra került - elődei, amiről Emancipator márciusi élő fellépésén is meggyőződhetünk. Az estet felvezeti az osztrák elektronikus zene élvonalába tratozó producer-trió, az Ages. 

Emancipator (US)

A még mindig nagyon fiatal, 1987-ben született Doug Appling, azaz Emancipator korunk downtempo elektronikájának egyik leginvenciózusabb alakja. Nem véletlenül emlegeti példaképei között DJ Shadow-t vagy Bonobót: kifinomult, hiphopot, triphopot ambienttel ötvöző zenéje valóban a kilencvenes évek végének downtempo hullámának autentikus folytatása.

A portlandi zeneszerző-producer már első, hatalmas sikerű lemeze óta magabiztosan járja saját útját. Elektronikus alapjait klasszikus hangszerekkel, hegedűvel, klarinéttal, gyakran dulcimerrel (egy jellegzetes, a cimbalomra emlékezető amerikai folk-hangszerrel) dúsítja, és ezekből alakít ki gazdagon áradó, gyönyörű, már-már szentimentalizmusba hajló, melankolikus zenei szövetet.

A sikerek nyomán megalapította saját kiadóját, a Loci Recordsot, ahol saját lemezein kívül hasonló felfogású producerek munkáit jelenteti meg.

A 2015-ös év pedig különösen mozgalmassá vált Emancipator számára, hiszen megjelent előző sorlemeze, a Dusk to Dawn remixalbuma, majd a rég várt új Emancipator-album, a Seven Seas. Mindezek mellett még egy egy koncertlemezt is kiadott zenekarával, az Emancipator Ensemble-lal - ez utóbbival látogat vissza az A38-ra a kortárs downtempo egyik kulcsfigurája!

Fellépők
Doug Appling: programozás, billentyűsök, gitár
Ilya Goldberg: hegedű, mandolin
Mub Fractal: basszusgitár
Colby Bucker: dob

Lemezek
Soon It Will Be Cold Enough, 2009
Safe in the Steep Cliffs, 2010
Dusk to Dawn, 2013
Seven Seas, 2015
Live in Athens, 2015

Ages (AT)

A neves osztrák producer-hármas, akik az A. G. Trióként már számos babért arattak az elektronikus tene színterén Európaszerte, nem véletlenül a Hajón is játszottak nagy sikerrel, most legújabb projektjüket mutatják be.

Roland von der Aist, Aka Tell és Andy Korg a jövőbe repít és nem okoz csalódást.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.