Rituális színházi estek: Eagles of Death Metal

Az A38 Hajó előadóművészeti sorozata a színház és a rítusok határterületeit kutatja. Szakrális formák, liturgikus elemek találkoznak a kortárs performansz elemeivel, és ezek a legmodernebb kortársművészeti törekvésekkel és technológiákkal. Zenés, multimédiás előadások a műfaj legkiválóbb külföldi képviselőivel.

 

Eagles of Death Metal (US)

A Queens Of The Stone Age-dobos/frontember Josh Homme és gyerekkori cimborája, Jesse Hughes a kilencvenes évek végén kezdte el nagy jelentőségű zenetudományi kísérletét. A cél annak hutatása volt, hogy miként hangzana, ha az Eagles (a hetvenes évek nagyhatású folkrock-zenekara, a Hotel California előadója) death metalt játszana. Szabadidőzenekarnak indult formációjuk innen is nyerte a nevét: Eagles Of Death Metal, tehát a Death Metal Eagles-e.

A kísérlet meglepően kézenfekvő és végtelenül szórakoztató eredménnyel zárult. Kiderült, hogy a megszületett hibrid neve nem más, mint rock and roll, méghozzá a legdögösebb fajtából. Homme és Hughes nem gondolták túl a dolgot: csajok, buli, prostik, verdák és természetesen Szeretet és Világbéke, ahogy első lemezük címe is mondja.

Mindehhez mókás álnevek (Hughes nemes egyszerűséggel csak The Devil vagy Boots Electric, míg Homme Baaby Duck néven lép fel), szuperszórakoztató színpadi show, és természetesen Hughes ikonikus, Lemmyből, Axl Rose-ból, Jon Bon Joviból és Kurt Cobainből összegyúrt figurája.

Az Eagles Of Death Metal a leglazább társaság a rock and roll amúgy sem túl merev társaságában. És most itt az új lemez, az október 2-án megjelenő Zippers Down, ami hét év szünet után jelenik meg. Ennek európai bemutató turnéjára indul a zenekar ősszel, és pótolja nyári elmaradt fesztiválfellépését. Ezúttal az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Music Clubban ad nagy valószínűséggel zseniális klubkoncertet.

A zenekar tagjai
Jesse Hughes: ének, gitár
Dave Catching: gitár
Matt McJunkins: basszusgitár
Jeff Friedl: dob

+
Josh Homme: dob, ének

Lemezek
Peace, Love, Death Metal, 2004
Death by Sexy, 2006
Heart On, 2008
Zipper Down, 2015

White Miles (US)

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.