Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig halasztásra kerülnek a programjaink, az A38 Hajó egyik helyszíne sem tud közönséget fogadni.
Nagy erőkkel dolgozunk az érintett eseményeink újraütemezésén. A legfontosabb mindenki egészségének védelme, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Új időpont: Devin Townsend (CA)

Új időpont: Devin Townsend (CA)

Új időpont: Devin Townsend (CA)
június
4
péntek 20:30
Koncertterem

Új időpont: Devin Townsend (CA)

  • Metál

Újra Budapesten a progresszív metál egyik legnagyobb  formátumú alakja, a gitáros-zeneszerző Devin Townsend! Miután Empath c. lemezét a BNMC-ben mutatta be, a turné második felvonásán teljesen más repertoárral láthatjuk az A38 Hajón. Az “Empath  Europe – Volume 2” turné egy hangosabb és keményebb felállásban, más  kísérőzenészekkel valósul meg, főszerepben a metálos hangvételű dalokkal. Bekerül a setlistbe a kanadai zseni korábbi zenekara, a Strapping Young Lad néhány dala is, amelyeket magyarországi koncerten még sosem hallhattunk. A Frank Zappa-i művészi magaslatokba emelkedő Devin Townsend nyári turnéja során érkezik a Hajóra, hogy a külföldi fesztivállátogatók mellett a budapesti rajongók se maradjanak le a turné döngölősebb kiadásáról.

Devin Townsend (CA)

Kevés nagyobb formátumú alakja van a progresszív metálnak, mint a karakteres kanadai gitár-, zeneszerző- és színpadi zseni, Devin Townsend. Talán csak Frank Zappáéhoz mérhető az az áradó kreativitás, humor, lazaság és mélység, amivel Townsend a zenéhez közelít. Komponistaként, zenészként, énekesként és producerként elképesztően gazdag életművet épített az elmúlt közel húsz évben. Gyakran több lemezt is kiad évente, megszámlálhatatlan együtt- és közreműködését talán még a legvadabb rajongók sem képesek követni.

Bármihez nyúl Townsend, biztosan arannyá válik a kezei között. Rockopera? Jöhet. Extrém metál? Simán. Rádiósorozat? Magától értetődik. Konceptelemez? A legnagyobb könnyedséggel. Letaglózó erejű színpadi show? Valósággal lubickol. Diszkó? Belefér. Indusztriál? Együttműködés a Front Line Assembly-vel. Thrash? Ott van korábbi zenekara, a Strapping Young Lad. Elképesztő munkabírás, áradó ötletek, perfekcionista játékstílus, teátrális előadások, vendégeskedések a Stuck Mojo, Steve Vai, a Soilwork, a Gojira, a Lamb of God, a Skinny Puppy vagy a Gwar lemezein... Devin Townsend kétségkívül zseni, amit két éve is bizonyított két zseniális lemezével, és legalább olyan zseniális budapesti koncertjével. Most úton az új nagylemez, aminek turnéján visszatér az A38 Hajóra!

A zenekar tagjai
Devin Townsend: gitár, ének
Dave Young: gitár, billentyűsök
Mike St-Jean: billentyűsök, programozás
Brian Waddel: basszusgitár
Ryan Van Poederooyen: dob

Linkek

Galériák

  • Devin Townsend
    4
  • The Devin Townsend Project (CA) - Transcendence tour, Between The Buried And Me (US), Leprous (NO)

    42

A helyszín