The View (UK), Henri Gonzalez, The Stamp (UK)

A koncert az A38 Hajón lesz megtartva!

A brit - pontosabban skót - indie egyik nagy felfedezettje volt a Dundee-ből származó The View, ami 2006-2007 környékén egy szempillantás alatt futott be a Libertines, a Kooks meg a Courteeners nyomdokain. Bármilyen hihetetlen, az egykori tinibálvány-zenekar idén szeptemberben már ötödik nagylemezét jelentette meg, amit most az A38 Hajón mutat be Budapesten.

The View

A kelet-skóciai The View négy gimis jóbarát zenekaraként indult (tíz év alatt csak egyetlen tagcsere volt az együttesben). 2005-2006 környékén szinte kötelező volt iskola posztpunk-garázszenekart alapítani - és a View néhány jól eltalált slágerrel komoly rajongótábort szerzett. No meg az akkorra már legendás Oasis-producer, Owen Morris által összerakott első lemezével Mercury Prize-jelölést, és brit albumlista első helyet.

Az NME szavazásán a View első nagy slágere, a Wasted Little DJs az év dala lett, a kvartett egymás után gyártotta a toplistás kislemezeket. A bongyor énekes pedig még az igazi pop-mainstreambe is betört, amikor elénekelte Mark Ronson kedves blődlijét, a Bike Songot.

Aztán a további albumok, bár nem voltak rosszak, nem tudták megismételni az első sikereket. Ettől még a View ugyanolyan remek zenekar maradt, mint volt, zenéjében remekül keverve az indie, a posztpunk, a garázsrock elemeit.

Legutóbbi albuma idén szeptemberben jelent meg, és producere nem más volt, mint a Strokes gitáros-billentyűs alapembere, Albert Hammond. A View ezt a lemezt mutatja be az A38 Hajón.

A zenekar tagjai
Kyle Falconer: ének
Pete Reilly: gitár
Kieren Webster: basszusgitár
Steven Morrison: dob

Lemezek
Hats Off to the Buskers, 2007
Whitch Bitch?, 2009
Bread and Circuses, 2011
Cheeky for a Reason, 2012
Ropewalk, 2015
 

Henri Gonzo

Henri Gonzalez 2012-ben alapította meg a Fran Palermo nevű zenekart. 2013-ra két EP-t is felvettek (Takács Zoltán "Jappán" közreműködésével). A zenekar dalait ő hangszerelte,a dalszövegeket pedig Csörgő Marcival a zenekar dobosával írták közösen. FRAN PALERMO: https://www.youtube.com/watch?v=g2yI-jZ6iUM 2013 nyara óta Angliában él,azóta kiadott egy szóló dalt, írt filmzenét és reklámzenét, s jelenleg is dolgozik új számain, amik szintén úgy, mint az első megjelent száma, Ruby néven lesz megtalálható.

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.