Újra indulnak az Akadémia38 képzései!

Hangosító-, világítástechnikus- és mozgóképgyártó-képzés az Akadémia38-on, az A38 Hajó technikai iskolájában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24.. Nyílt nap az A38 Hajón: 2017. szeptember 10., vasárnap déltől. A képzések 2017 októberében indulnak.

  • Már a negyedik évfolyam indul az Akadémia38-on

  • Az ország egyik legjobb klubja és mozgóképgyártó műhelye

  • A hallgatók nagyon intenzív gyakorlati képzést kapnak

  • Napi kapcsolatban lesznek "éles" produkciókkal

  • Kitűnő oktatók, komoly szakemberek képezik őket

  • Az intézmények, munkaadók megkövetelik az OKJ-s képzettséget

  • Részletfizetési lehetőség

 

Évente 700 koncert. Évente 250 koncertfilm. Évente ezer óra élő tévéadás. Négy YouTube-csatorna, több száz koncerttel.

 

Akár koncerthangosításról, akár koncertvilágításról vagy mozgóképgyártásról van szó, az A38 Hajó egyedülálló lehetőséget ad, hogy a szakmát tanulók intenzív, napi kapcsolatba kerüljenek a valódi produkciós munkával. Ez a lehetőség az Akadémia38, az A38 Hajó OKJ-képesítést adó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája, amely szeptemberben indítja új képzéseit.

 

Hangosító-, világítástechnikus- és mozgóképgyártó-képzés az Akadémia38-on, az A38 Hajó technikai iskolájában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24., éjfél. Nyílt nap az A38 Hajón: 2017. szeptember 10., vasárnap déltől. A képzések 2017 októberében indulnak.

 

 

AZ A38 HAJÓ

 

Az Akadémia38 szervezője és a képzés helyszíne, a budapesti A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt, technikailag kifogástalan koncerthelyszíne és független kulturális központja, ami évente hétszázötven programot, koncertet szervez. Emellett az ország egyik legtermékenyebb, egyben egyik legjobban felszerelt mozgóképgyártó műhelye, amely évente kétszázhatvan televíziós produkciót készít, egyben egy naponta jelentkező élő magazinműsor gyártási helyszíne.

 

A kimagasló színvonalú technika, a nagy gyártási tapasztalatokkal rendelkező személyzet, a tizennégy éve működő cég eddig több mint tízezer programot, koncertet, kiállítást, színházi előadást szervezett meg és bonyolított le, közel kétezer televíziós műsort, illetve dokumentumfilmet készített, és több száz élő televíziós adást bonyolított le.

 

Az A38-at több mértékadó szavazáson is a világ legjobb koncerthelyszínei közé sorolták, műsorait évente több százezren nézik, és több díjat nyertek. Az itt zajló gyakorlati képzés, az Akadémia38 egyedülálló lehetőség, hogy a hallatók napi kapcsolatba kerüljenek a valódi produkciós munkával.

 

Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően egész évben adottak a személyi és a technikai követelmények a mozgóképgyártó-, hang- és világítástechnikus-képzések lebonyolítására. Az itt tanuló diákok egyrészt magas színvonalú elméleti képzést kapnak neves oktatóktól, másrészt folyamatos, intenzív gyakorlati képzésben is részesülhetnek az A38 hajón megvalósuló számtalan produkcióban.

 

Hangosító-, világosító- és mozgóképgyártó képzés 2017 őszétől is. További információ: akadémia.a38.hu.

 

 

HANGOSÍTÓKÉPZÉS | OKJ 51 521 01 | 500 ÓRA

 

Az A38 Hajó három féléves, OKJ-képesítést adó hangosítóiskolájának célja, hogy jól használható gyakorlati tudással felvértezett koncerthangosító szakembereket képezzen. A hangosítóképzést elvégezve a hallgatók olyan szakember lehetnek, akik magabiztosan tudnak koncertet hangosítani vagy megoldani bármilyen technikai problémát.

 

A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek szinte bármilyen stílusú produkció igényes megszólaltatására, monitorkeverési feladatok, színpadtechnikusi feladatok ellátására. Átfogó képet kapnak a különböző mikrofontípusokról és azok megfelelő használatáról. Jártasak lesznek analóg és digitális keverőpultok kezelésében, Pro Tools kezelésében, fesztiváljellegű események hangtechnikai igényeinek kialakításában és lebonyolításában.

 

Jelentkezés: 2017. szeptember 24-ig! Nyílt nap: 2017. szeptember 10., vasárnap 12 órától az A38 Hajón!

 

VILÁGÍTÁSTECHNIKUS-KÉPZÉS | OKJ 51 521 03 | 360 ÓRA

 

Az A38 Hajó két féléves, OKJ-képesítést adó világosítóiskolájának célja, hogy jól használható gyakorlati tudással felvértezett koncertvilágosító szakembereket képezzen. Intenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti képzés neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 Hajó egyedülálló koncerttermében – ez az A38 Hajó világosítástechnikus képzése.

 

A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek színpadi világítástechnikai rendszerek kivitelezésére és működtetésére; szinte bármilyen stílusú produkció igényes világítástechnikai megvalósítására; koncertek, rendezvények és fesztiváljellegű események világítástechnikai igényeinek kialakítására és lebonyolítására.

 

Jelentkezés: 2017. szeptember 24-ig! Nyílt nap: 2017. szeptember 10., vasárnap 12 órától az A38 Hajón!

 

MOZGÓKÉPGYÁRTÓ | OKJ 52 213 01 | 440 ÓRA

 

Az egyéves, OKJ-képesítést adó mozgóképgyártó képzés során a diákok megismerkednek mozgóképgyártás technikai, technológiai, logisztikai rendszerével, és ennek alapján mind a filmgyártás, mind a televíziós műsorkészítés területén képesek az adott produkció szervezetébe (forgatócsoportjába) beilleszkedni, munkájukat az adott produkció technológiai folyamatába beilleszteni, a stáb többi tagjával és munkacsapatával együttműködni. A tanulók képesek lesznek segédoperatőri (fókuszpulleri), hangrögzítő asszisztensi, világosítói, rendezőasszisztensi, szinkronasszisztensi és vágóasszisztensi feladatok ellátására.

 

Jelentkezés: 2017. szeptember 24-ig! Nyílt nap: 2017. szeptember 10., vasárnap 12 órától az A38 Hajón!

 

Akadéma38 honlap, jelentkezés >>>  

 

Facebook >>>

 

A38 blog >>>  |  A38 hírlevél >>>

A38 Facebook >>>  |  A38 YouTube >>>  | A38 Instagram >>>  |

 

 

További információ

Rényi Mónika

képzési koordinátor

+36 1 464 39 40

renyi@a38.hu

Váczi Kristóf

képzésvezető

+36 1 464 39 40

vaczi.kristof@a38.hu