Best of Budapest & Hungary díjas az A38 Hajó

Alig egy hónappal az után, hogy az A38 Hajó a legtöbb szavazatot kapta a Lonely Planet „A világ 100 nagyszerű klubja” versenyén, a Budapest Week kiadója által idén immár huszadszor megrendezett díjátadón az A38 Best of Budapest & Hungary díjas lett A legjobb élőzenés klub kategóriájában.

A budapesti kulturális központot szakmai és közönségszavazáson választották meg az ország legjobb élőzenés klubjának

Alig egy hónappal az után, hogy az A38 Hajó a legtöbb szavazatot kapta a Lonely Planet „A világ 100 nagyszerű klubja” versenyén, és ezzel megnyerte azt, újabb sikernek örülhet a budapesti kulturális központ és szórakozóhely. A Budapest Week kiadója által idén immár huszadszor megrendezett díjátadón – amely immár országosra bővült – az A38 Best of Budapest & Hungary díjas lett A legjobb élőzenés klub kategóriájában.

A hajó idén először részesült ebben az elismerésben. A Best of Budapest lényegében egy független minősítési rendszert takar, melyet a Budapest Week Publishing kiadó saját szavai szerint "a minőség megőrzéséért alakított ki. A Budapest Week Publishing 1993 óta, minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó szigorú ellenőrzése alapján ítéljük oda, mintegy hatvan kategóriában a legjobbaknak járó elismerést."

Fontos elem, hogy a díjban ötvöződnek a szakmai és közönségszempontok, tehát az nem pusztán népszerűségi kérdés, hanem komoly szakmai elismerés is. A Best of Budapest díj örömteli, fontos és jelentős megerősítés az A38 Hajó számára: annak újabb jelzése, hogy számos, egymástól független szervezet, médium és intézmény tartja különlegesnek és elismerésre méltónak a dunai kulturális központot és szórakozóhelyet.

A Best of Budapest & Hungary idei díja mellett az A38 Hajó a következő fontosabb elismerésekben részesült az elmúlt egy évben:

- Lonely Planet "100 Great Bars of the World 2012" – első hely;
- Voltfolió Kulturális és Médiadíj, 2011 – Legjobb budapesti klub;
- Impulsecreator közönségszavazás, 2012 – Legjobb klub;
- Andropos.hu közönségszavazás, 2012 – Legjobb klub.

Mindez minden bizonnyal annak az egyedülállóan gazdag kulturális és zenei programnak köszönhető, ami évek óta változatlan minőségben jellemző az A38 Hajóra. Az intézményben az elmúlt kilenc évben több mint háromezer kulturális program zajlott, tízezernyi fellépővel és előadóval, megközelítőleg egymillió látogatóval. A hajó tavalyi bővítése óta nem csupán koncerteknek, színházi előadásoknak, gasztrokulturális eseményeknek ad otthont, hanem kortárs művészeti és fotókiállításoknak, filmvetítéseknek is. Az évek során több mint hatszáz koncertfilmet és hangfelvételt készített az A38, amelyek folyamatosan jelen vannak a közszolgálati televíziók és rádiók műsorán.

Best of Budapest