Akadálymentesség

Hasznos infók, tippek a fogyatékossággal élőknek az akadálymentes bejutáshoz. Fontos, hogy amennyiben a továbbiakban leírtak alapján, segítségre van szükséged, azt lehetőség szerint, időben, legkésőbb 2 órával az érkezésed előtt jelezd nekünk, a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Elérhetőség
Telefon: 06 1 464-3940
E-mail: info@a38.hu
Facebook: https://www.facebook.com/a38.hajo

Elsőbbségi beléptetés
A tömeg elkerülése és a nyugodtabb bejutás céljából kérlek kapunyitásra érkezz meg, ha segítségre van szükséged, a fent említett módon jelezd nekünk. Érkezés után soron kívül biztosítjuk a bejutást.

Érkezés az A38 Hajóra
A Budai alsó rakparton, a hajó bejáratától kb. 10 méterre 1db mozgássérültek számára fenntartott parkolóhely található. Ezt nem csak a mozgássérültek, de erre jogosító kártyával (mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa) rendelkező egyéb fogyatékossággal élők is használhatják. Vigyázzatok a kiszállásnál ha itt parkoltok! A parkolóhelyet kizárólag az arra feljogosító igazolvánnyal veheted igénybe!

Ha a felső rakparton parkolsz, vagy BKV-val érkezel, akkor a Budai alsó rakpartra 13 lépcsőfok vezet (a Petőfi híd déli oldala). Ha manuális kerekesszéket használsz vagy olyan egyéb fogyatékosságod van, mellyel nehézséget okoz a lépcső használata vagy a zebrán való átkelés, az A38 Hajó legénysége segít neked a lépcsőn való le-, illetve feljutásban.

A lépcsőtől (a jelzőlámpás zebrán való átkelés után) az A38 hajó bejáratáig egy kb. 100 méter hosszúságú, macskaköves járdán jutsz el.

A hajóra egy kb. 20 méter hosszú, lépcsőmentes híd vezet le, melynek dőlésszöge a Duna vízállásától függ. Ha itt segítségre van szükséged, jelezd bátran az A38 személyzetének.

A hajó belső terei, azok közötti közlekedés
A hajó 4 szintes, szintenként a következő helyiségekkel:

0 (érkezési) szint
Info pult, jegypénztár

-1. szint
orrbár, ruhatár, koncertterem, nem akadálymentes mosdók

1. szint
orrterasz, étterem, terasz, akadálymentes/nem akadálymentes mosdók

2. szint
tetőterasz

+ a kiállítótér
akadálymentes/ nem akadálymentes mosdók

Lépcsők
A szintek közötti lépcsők mellett  mindkét oldalon korlát segíti a biztonságos közlekedést. Ha kerekesszéket használsz, a Kiállítóteret és a Tetőteraszt BKP-3 plattformos lépcsőjáró segítségével tudod megközelíteni. Ez a világ egyetlen hordozható és dönthető emelője. Az emelő biztosítja a segítséget bármilyen akadály esetén.  Az egyedülálló emelőfelület kialakítása lehetővé teszi, minden típusú kerekesszék használatára, legyen az elektromos-, felnőtt-, gyermek- vagy sportkerekesszék. A lépcsőjáró maximális terhelhetősége 200 kg.

A többi szintre és helyiségbe (Koncertterem, Orrbár, Orrterasz, Étterem),a lépcsőlifttel tudsz eljutni (VIMEC V65).  A lépcsőlift minden tekintetben megfelel az érvényben lévő MSZ EN 81-40 szabvány követelményeinek. A lift maximális terhelhetősége 200kg.A lépcsőlift maximum 70 cm széles és 83 cm hosszú kerekesszék szállítására alkalmas!

A lépcsőlift és lépcsőjáró kezelése szakembert igényel, így ezek használatához kérj segítséget az Info pultban.

Mosdók
Az A38 Hajón 2 db akadálymentes mosdó található, az egyik az étterem mellett az 1 szinten a másik pedig a Kiállítótér mellett a férfi és női mosdó között. A mosdók, ha zárva vannak, kinyitásában az Info pultban található kollega tud segíteni.

A38 Hajó belső terei itt nézhetők végig.

Egyéb hasznos információk
Az arra érzékenyek vegyék figyelembe, hogy a koncerteken erős hang- és fényeffektusokat használunk, illetve koncerttől függően ködgép működik, az általunk használt füstfolyadék vízbázisú, nem hagy foltot maga után, szagtalan, egészségre ártalmatlan.

Füldugó az Info pultban ingyenesen rendelkezésre áll, igény esetén kérd a jegyeladó kollegától.

Braille írással készült ét-, és itallapunkat kérd a felszolgáló személyzettől.
Vakvezető és segítő kutya a vendégtér bármely területén szájkosár nélkül tartózkodhat.

A kiállítótér indukciós hurokkal van felszerelve, kérjük jelezd igényedet.

Amennyiben további kérdésed van, a fent megadott elérhetőségek bármelyikén felteheted, illetve ha úgy gondolod, hogy van még olyan információ ami segítene neked vagy másnak, azt kérlek jelezd. E-mailben feltett kérdésekre napközben 4 órán belül biztosítjuk a választ.