A lázadó angyalok főnökei

Pándi Balázs udvarias úriember, valamint kiváló dobos, s bár áttette székhelyét, úgy tűnik hosszú távra Rómába a Zu dobosaként, pénteken hazatér egy villanásra, hogy megörvendeztesse nemzettársait egy kis igazságosztás keretében a Chief Rebel Angel tagjaként a Hajón. Riporterünk Madagaszkáron beszélgetett Vele az épp felszálló gépen.

A38: Mit várhatunk a pénteki Chief Rebel Angel koncertjén? Űrhajós-ruhában, mezőgazdász-szerelésben vagy csecsemőápolói szettben jelenjünk meg?

Pándi Balázs: Késni fogunk a beállásról, be lesz repedve legalább egy cintányérom, és max fél órás lesz a koncert. Ehhez dukáló báli viseletben illik megjelenni.

A38: Merre jársz mostanában? Úgy tűnik egyre kevesebbet vagy itthon. Ennyire elsodor a sok külföldi meghívás?

Pándi Balázs: Kitettem a bázisomat Rómába, ahol a remek Zu zenekar felkérésének eleget téve vagyok kint, hogy megírjuk és felvegyük az új lemezt, amely 2012 elején fog megjelenni. Most heves koncertezések közepette vagyunk (ebben a hónapban többek között Izraelben is játszunk), szünnapokon pedig napi 6-8 órákat próbálunk minimális megszakításokkal. Kicsit váratlanul jött ez a helyzet, elvileg egy fotózásra jöttem ki két hete egy másik kinti zenekarommal kapcsolatosan és maradtam pár extra napot, hogy a remek turnét felelevenítve leüljünk jammelni a Zu tagjaival. A próba végén bedobták, hogy akkor van egy albérletem, és maradjak megírni az új lemezt.

A38: Az elmúlt időszak legemlékezetesebb Pándi-koncertje?

Pándi Balázs: A Kassai Zu, ahol a koncert végén felrángattam a közönségből 5-10 embert, hogy doboljanak helyettem, Massimo meg Luca betolt egy loop-ot és így a koncert utolsó 20 percét az öltözőben töltöttük, miközben a hangorkántól kb. ott se lehetett megmaradni.

A38: Mi a véleményed a Fluor jelenségről? Jó gyerek a Tomi? Vagy egy sík kretén?

Pándi Balázs: Tök őszinte leszek, nem nagyon vágom ezt az egészet, csak látom, hogy van valami kalácsképű faszi, akit mindenki vagy imád, vagy utál. Ha szereti, amit csinál, felőlem csinálja, engem nem zavar.

A38: Mit hallgatsz mostanában?

Pándi Balázs: Zu próbatermi felvételeket, illetve az új, the Blood of Heroes lemez alapjait. Inkább könyveket olvasok egyébként mostanában, hogy védjem a hallásomat, most épp Kobo Abe: The Ruined Map, George Carlin: When Will Jesus Bring The Pork Chops, és Christopher Hitchens: God Is Not Great - How Religion Poisons Everything, című könyveit olvasom párhuzamosan.

A38: Tanácsod a mai tiniknek?

Pándi Balázs: Itt a nyár, egyetek sok gyümölcsöt!