Gothic Halloween - Killing Miranda (UK), De Facto, Garden of Eden

Igazán alkalomhoz illő mulatság az A38 Hajón - dark-gothic sztárzenekarok és DJ-k, ipari és fémes hangulatok, angolszász és hazai együttesek a Gothic Halloween idei partiján.

Killing Miranda (UK)

A londoni Killing Miranda története a gót szubkultúra egyik legismertebb, és egyben legrégebbi szórakozóhelyéhez, a londoni Torrens Streeten található Slimelight Clubhoz kötődik: a három fiú és egy doboslány alkotta zenekar itt adta első, mellesleg teltházas debütáló koncertjét még a kilencvenes években, s később egy külön ódát is címeztek a híres és szeretett klubhoz.

A Killing Miranda zenéjében sötéten csipkézett dark hullámokat törnek meg sarkos, ipari hangulatok, miközben az énekes Richard azokat a dolgokat szedi elő és szövi bele az obszcén dalszövegekbe, amiket a legkínosabbnak érzünk a világban, majd az egészet csikorgó, karistoló gitármunkával törlik bele az arcunkba...

Ennek megfelelően a sajtó valahova a Ministry és Marylin Manson közé szokta kategorizálni az otthonában kultbandának számító, külföldön azonban egyelőre szinte ismeretlen csapatot, de akadt már olyan publicista is, aki szerint a Killing Miranda dalai nagyjából olyanok, mintha Billy Idol dalait óriás robotkuvikok előadásában hallgatnánk.

A zenekar tagjai
Richard: ének, programozás, gitár
Alien Dave: gitár
Irish Dave: gitár, basszusgitár
Belle: dob

De Facto

A De Facto gótikus hangulatú zenei világában temperamentumos, tüzes dallamok és örvénylő érzések kavarognak. Karakteres, szintetizátorral kísért gitártémák, és az énekes-dalszerző-gitáros Tóth Gyula összetéveszthetetlen hangja és előadásmódja teszi egyedivé a De Facto dalait, melyek szövegeiben az érzékiség, az elmúlás és a misztikum alkot ellenállhatatlan, mégis megborzongató bájkeveréket. Az együttes jelenleg a tavaszra ígért új album, a Karizma tizenkét dalának rögzítésén fáradozik.

A zenekar tagjai
Tóth Gyula: énk, gitár
Geőcze Zoltán: gitár
Kisduda Árpád: billentyűsök
Bangha Tamás: basszusgitár
Hary Attila: dob

Lemezek
Empíreum, 2003
Evangeliom, 2004

Garden of Eden

A Garden Of Eden a gothrock - vagy ahogy manapság nevezik: dark&roll - zene legismertebb magyar képviselője. Az 1998-ban alakult együttes dalaiban egyaránt felfedezhetjük a klasszikus darkwave fomrációk (Systers Of Mercy, The Mission) és a mai love-metallerek (The 69 Eyes, HIM, To/Die/For) hatását is.. szenvedély és szerelem hatja át a Garden Of Eden dalok szövegeit, mely életerővel átitatott, lendületes és igazán dögös előadásmóddal egészül ki. Nyúzó Imre és csapata is új album kiadásán ügyködik, mely magyar és angol verzióban, dupla CD-ként jelenik meg 2007-ben, az 1998 óta működő együttes harmadik albumaként, mely a 2005-ös, videóklippel is megtámogatott Búcsú az Édentől című korongot követi majd.

A zenekar tagjai
Nyúzó Imre: ének
Galambos Zoltán: gitár
Bangha Tamás: gitár, basszusgitár
Tóth Mihály: dob

Lemezek
A halandóság kertje, 2001
Búcsú az Édentől, 2005

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.