Vágtázó Csodaszarvas

Fanfara Komplexa

Minden idők legeredetibb magyar népzenét felelevenítő zenekara hatalmas karácsonyi örömszertartás keretében mutatja be vadonatúj lemezét.

Vágtázó Csodaszarvas


Grandpierre Atilla csillagász, zenész, filozófus egyedülálló alakja a magyar zenei életnek. A Vágtázó Halottkémek alapító-frontembereként a nyolcvanas évek óta járja sajátos, egyedi útját. A VHK a punk, az underground, a népzene és a sámánrítusok különleges elegye volt. A Vágtázó Csodaszarvas az ősi eurázsai magasműveltség népzenéjét, az élet teljességének világát eleveníti fel. A kozmikus teremtőerővel keresi a kapcsolatot. Ez az a tombolás, amely folyamatosan újrateremti saját törvényeit. "Megindulnak az egek, és megindulnak a földek...mert JÖN A ZENE ÉS MINDENT ELVISZ A ZENE ÖRÖKKÉ ÉGŐ VILÁGÁBA!” - mondja Grandpierre. És így folytatja: "Ilyen mélységben, ilyen elemi erővel ritkán tapasztalható az életöröm, mint ezeken a ritka alkalmakon. Ezeken a lélek-borzongató koncerteken ősi, megtisztító és felszabadító örömtüzek törnek ki a zenekarból, a közönségből, és ha minden jól megy, akkor a Mindenségből is. Fergeteges ritmusok, varázslatos, keleties dallamvilág, az eurázsiai síkság lovasnépeinek ősi, sámánisztikus zenéje elevenedik fel a zenekar egyedülálló, hipnotizáló és katartikus előadásmódjában."

Már-már hagyománnyá vált, hogy a Vágtázó Csodaszarvas minden év végefelé fellép az A38 Hajón, és az is, hogy minden alkalommal valami különleges, egyedi koncertet kínál. Ezúttal az est egyik különlegessége a világhírű Warsaw Village Band és az Ébrenálmodók Rituális Színház vendégszereplése lesz.

Felállás:
Bakos Csaba tapan
Bese Botond magyar duda
Gebri Bernadett, ének
Fábri Andris ciszter
Fazekas András dobok
Fodor Zsófi, basszusgitár
Grandpierre Atilla ének
Fábri Géza koboz, baglama
Molnár Kriszta hegedű
Orczi Géza buzuki, tapan
Vaskó Zsolt fúvós hangszerek

Fanfara Complexa

A Fanfara Complexa moldvai tánczenét játszó zenekar. Az együttes a legjobb, főleg fiatal – moldvai és jazz zenében jártas muzsikusok legújabb formációja, akik rendkívül pörgős balkáni és román népzenei elemekre épülő kortárs ethnozenét és moldvai tánczenét játszanak, amelyet lehet ugyan hallgatni is, de nehéz megállni tánc nélkül. Bregovic és Boban Markovich forogna a sírjában, ha nem élne.

A hagyományos furulya-koboz-dob hangszerösszeállítás a Moldvában manapság népszerű szaxofonokkal egészül ki. A zenekar tagjai rendszeresen utaznak helyszíni gyűjtésekre. A személyes kapcsolat kialakítása eredeti zenészekkel máig alapélmény és inspiráció forrása számukra.


Az együttes tagjai:
Bede Péter - alt szaxofon
Sófalvi Kiss Csaba - tenor szaxofon, kaval
Róka Szabolcs - koboz, ének
Salamon Soma - harmonika, kaval
Benke Félix - dob, doromb

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.