Belleruche (UK), DJ Bootsie and VJ Kemuri

Egy szédítően jó angol trió egy abszolút elképesztő énekesnővel, dögös elektronikával és finom rock-os szárnyalással, valamint a kiváló Bootsie és Kemuri kettőse.

Belleruche (UK)

A 2005-ben alakult Belleruche a kortárs elektro-pop egyik legüdébb, kifejezetten egyéni hangú képviselője, ami magától értetődő bájjal és eleganciával ötvözi a szvinges fílinget a lüktető elektróval, az akusztikus megszólalást a gépészkedéssel, és mindezek fölött-előtt pedig ott az énekesnő, Kathrin DeBoer elbűvölő egyénisége és hol Edith Piafra, hol Billie Holidayre emlékeztető orgánuma.

A trió három eddig megjelent lemeze nagyon hasonló hangulatot közvetít: egyfajta modernizált nosztalgia jellemzi mindegyiket, intenzív elvágyódás a szvingkorszak füstös-flitteres világába. Persze nem egyszerűen múltba nézésről van szó, a két zenész srác gyökerei (egyikük hardrock- és metálzenekarokban gitározott, másikuk pedig hiphop Dj-ként tengette életét) egy csomó modern elemet csempésznek a muzsikába. Az szövegíró-énekesnő pedig az érzelmes soult hozza az összképbe, ami teljesen egyedi és összetéveszthetetlen. Bebizonyosodott ez már egy évvel ezelőtt, a Belleruche A38 Hajón adott teltházas koncertjén, és a trió most az új lemez, a 2012 nyarán megjelent Rollerchain anyagával érkezik – bizonyosan nem okozva csalódást.

A trió tagjai
Kathrin DeBoer: ének
Ricky Fabulous: gitár
DJ Modest: elektronika

Lemezek
Rollerchain, 2012
270 Stones, 2010
The Express, 2008
Turntable Soul Music, 2007
 

DJ Bootsie vs VJ Kemuri

DJ Bootsie gondosan válogatott, hangszóróba karcolt beatjei, végletekig kiművelt scratch-jei, és VJ Kemuri sötét, bizarr képi világa már jártak együtt a hajón. Számos hazai és külföldi fellépést követően tavaly DJ Krush előtt úsztatták meg az A38 közönségét egy körre. Zenei és vizuális gyökereik tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, nem véletlen, hogy évek óta dolgoznak együtt a DJ Bootsie Quartet, a DJ Bootsie Akoustic, és a Zagar formációkban.

A páros audiovizuális show-ja leginkább egy tárlat vezetéshez hasonlítható, melynek során kézen fogva vezetnek bennünket az ide-oda csapkodó future beat-ek, a nyugodt ambientek, az agyafúrt scratchek, és a lebilincselően szürreális mozgóképek között.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.