A38 Hajó 8. születésnap: Pesti Est Tetőterasz - Chiki-Liki-Tua (SK), Tegnapután

A hatvanas évek gyári portásainak a divatját a legpörgőbb ska-funkkal egyesítő iszonyatosan szellemes banda már jópárszor megnevettette és mergtáncoltatta a pesti közönséget, most hosszabb szünet után pótolja a felgyülemlett hiányt. A program ingyenes!

Chiki Liki Tu-a (SK)

A tizenkét éve a folyamatos zenei zavarkeltésben érdekelt Chiki Liki Tu-a Szlovákia legőrültebb zenekara. A sokkoló fellépőruháiról és színpadi megjelenéséről elhíresült trió vérbő ska-punkot és pszichedéliába hajló, szintikkel dúsított rockot nyom, elképesztő intenzitással.

A valamilyen sajátos okból kizárólag úszó- vagy síszemüvegben és műszálas takarítónő-köpenyben fellépő basszusgitáros-énekes, a legsúlyosabb metál-izompólókban pompázó gitáros és a bestiális ádámcsutkával büszkélkedő dobos triója tíz évnyi szubkulturális küszködés után jutott az őt megillető helyre: a szlovák slágerlisták csúcsára.

Évekig csak a leginkább vájtfülű közönség értékelte nagyra a Chiki Liki Tu-a szürreális szövegeit és felforgató tánczenéjét, míg tavaly a Laska moja de si című hiperminmalista számuk akkorát robbant, amekkorára senki sem számított. Ennek köszönhetően a szlovák zenei díjra, az Aurelra is jelölték őket Az év felfedezettje kategóriában, majd egy évvel később a a Laska moja... videóklipjét is Az év videóklipje kategóriában. Habár az első helyezést egyik esetben sem szerezték meg, a Chiki Liki Tu-a egyetlen év leforgása alatt Szlovákia legnépszerűbb zenekarává vált. A tagok régi barátságot ápolnak a Másfél zenészeivel, turnéztak is együtt, és többször léptek fel a Szigeten, illetva egy alkalomma az A38 színpadán is.

Diszkográfia
Chodte sa hrat' pred vlastný vchod, 2003
Kysak, 2002
Pohoda 91-01, 2001
Budeš musel vlasy na blond prefarbil (MC), 2000
Best of Demos, 1998
Nezatváraj Milan dvere (MC), 1998

A zenekar tagjai
Martin Višňovský: basszusgitár, vokál
L'uboslav Petruška: gitár
Tomáš Višňovský: dob

Tegnapután

Tovább robog a Tegnapután zenei időgépe. Koncentrált zenehallgatásra és hajórengető ugrálásra felkészülni! Az új énekessel és két új gitárossal fellépő társulat utaztató, stílusok között átívelő zenéje hangjegyekbe foglalt asszociációsor, amiben jól megfér a prog metál, a folk de a pop-rock is. Aki hajat rázni és/vagy gondolkodni is szeret egy koncerten, aki kedveli a tartalmas magyar dalszövegeket és kíváncsi, hogyan újult meg az intelligens prog-rock-metál zenét játszó banda, feltétlenül élvezni fogja a Tegnapután előadását.

Szatmári-Germán Zoltán – ének
Német Zsolt – gitár
Pusztai Tamás – gitár
Gyurmánczi Attila – gitár
Petrik Béla – basszusgitár
Puskás Tibor – dob
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.