A38 Nyár 2011

A38 Colours by Space is Called - Africa Hitech (UK), Shigeto Live (USA), Cadik, Takeshi, Ozon

Mark Pritchard és Steve Spacek szédítő közös projektje, az Africa Hitech a 48. század Afrikájába visz, Shigeto a 68. század Japánjába, Cadikék pedig itthonról lőnek majd fel a mindenkori világűrbe.

Africa Hitech (UK)

Az Africa Hitech Mark Pritchard és Steve Spacek közös projektje. Első nagysikerű maxijukat Hitecherous címmel 2010 júniusában jelentették meg, majd ezt bombasikerű albumuk, a '93 Million Miles' című követte 2011 május 16-ai megjelenését követően.

A közismerten szigorú Pitchfork azonnal a megtisztelő 8.2-es osztályzattal tüntette ki a lemezt a mellékelt véleménnyel egyetemben: 'Nem kis dolog valami olyannyira kalandosat és eklektikusat, mégis szervesen összeálló matériát létrehozni, mint amit az Africa Hitech lemezlovasainak sikerült: azt ugyanis, hogy olyan hangulatba ejtsenek, amelyben minden egyes lépésüket, megmozdulásukat követni fogod."

Shigeto (JP)

Zach Saignaw, azaz Shigeto a 2010-es évek elején tűnt fel az úgynevezett „post-dubstep” szcénában, hogy aztán a Ghostly International jóvoltából alaposan megszórja közönségét remekbe szabott EP-ivel és immár négy nagylemezével. A Detroit-környéki egyetemvárosból, Ann Arborból származó, japán nagyszülőkkel bíró, de Londonban is több évet eltöltő, jelenleg Brooklynban élő művész igazi műfajok közötti-feletti produkcióján jócskán nyomot hagynak Detroit fémes ritmusai, a brit főváros folyton új utakat kereső kísérletezőkedve, a keleti part absztrakt hiphopja. Mindehhez, a családi hagyományból merítve, némi élő dzsessz – Shigeto gyerekkorában dobolni tanult, eredetileg dzsesszdobosnak készült New York-ban –, hiszen Shigeto élő fellépésein a laptopok-kütyük mellől előszeretettel ül be a dobszerkó mögé, hogy némi hozzáadott beattel dobja fel az amúgy sem egyszerű ütemeket.


Shigeto japánul annyit tesz: "nagyra nőni". Ez nem csupán arra utal, hogy koraszülöttként alig fél kilós testsúllyal látta meg a napvilágot, hanem arra is, hogy folyamatosan kísérletező, már-már experimentális művészről van szó. Shigeto állandóan keresi az egyensúlyt az élő és elektronikus zene között, live actjei elbűvölően kiszámíthatatlan, gazdag szövetű produkciók: az ambienttől az űrjazzig, a dubsteptől az absztrakt hiphopig terjed a skála.


Shigeto új, nagylemez-hosszúságú EP-je, az Intermission alig pár hete jelent meg.


Lemezek

Full Circle, 2010

Lineage, 2012

No Better Time Than Now, 2013

Intermission, 2015

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.