Borlai-Kinsey-Willis Trió

Hazánk első számú dobosa Borlai Gergő különleges koncertre készül: október 31-én régi kedvenceivel, a fúziós jazz csúcsteljesítményének tartott egykori Tribal Tech zenekar két oszlopával, Scott Kinsey billentyűssel és Gary Willis basszusgitárossal játszik trióban az A38 hajón. Gergő ugyan első ízben lép színpadra a két legendával, de afelől nincsenek kétségeink hogy hamar megtalálják a közös hangot… (… és hangerőt, tegyük hozzá gyorsan, mivel a hangrobbanás mind Gergő, mind a Tribal Tech működési hőfokán elengedhetetlen „melléktermék“.) Változatos, modern, játékos, kompromisszum-mentes, szélsőséges dinamikájú, virtuóz jazzrockra készüljön mindenki: a setlist összeállítása során egyformán válogatnak mindhármuk szólóanyagaiból – és bizony arra is van némi esély, hogy néhány Tribal Tech téma is bekerüljön a közös kalapba…

Örök fájdalmuk, hogy a Tribal Tech fennállása során sosem jutott el Magyarországra - ezen az estén azonban bízvást gyógyírra lelhetünk a két mester és egyik legtehetségesebb „tanítványuk“ jóvoltából. Az este még egy különlegességet tartogat: a koncertet szervező, magát két éve hibernáló egykori Smart Music csapata aznap magával hozza aktív éveikből megmaradt CD-it és pólóit, amelyek közül minden néző választhat egyet a jegy mellé érkezéskor.

Borlai Gergő

Borlai Gergőt kora tinédzserkora óta megszámlálhatalan produkcióban és stílusban láthattuk hazánk koncertszínpadain: megmutatta magát a jazz valamennyi ágában de játszott alternatív, pop, blues, rock, sőt heavy metal zenekarban is. Saját produkciói és szólólemezei azonban mindig „különutasok“ voltak: a stílusok teljes szintézisben voltak jelen, bár „kényelmes“ volt mindig jazzként aposztrofálni őket, a zene frissessége, dinamizmusa és gátlástalansága miatt mindig kilógtak a hazai jazz-mezőnyből (az ítészek egy része Zappa nevét kiáltozta, ami legalább annyira volt jogos, mint amennyire nem.)

Gergő egészen sajátos viszonyban van a dobbal és a dobolással, itt már rég nem arról van szó, hogy pontos, hogy virtuóz, hogy ihletett, stb, ez valamifajta szimbiózis a felszerelés és közte. Legjobban úgy lehetne leírni a dolgot, hogy Gergő a világ legjobb zsokéja Gretsch nevű csodalován – együtt bármire képesek, leírhatatlan harmóniában vannak, amit művelnek az lenyűgöző teljesítmény és szemet (fület) gyönyörködtető élmény, mindketten tudják hogy erre mással nem lennének képesek, azonban végig érezzük, ki is kettőjük közül a főnök.
Várható volt, hogy Gergőnek ezt a képességét a zenei élet meghatározó nemzetközi szereplői is felfedezik: immáron a Meinl nevű cintányérgyártó cég egyik arca és művésze.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.