Irie Maffia, N-K-S, DJ Suhaid

A honi dancehall népes vezéregyüttese összefog a honi hiphop legjobbjaival. Tánc, rap, szövegelés és hangulat!

Irie Maffia

Közel három év telt el az Irie Maffia előző, What's My Name?! című lemeze óta, melyet a hazai színpadok egyik legjobb koncertzenekarának tartott együttes intenzív koncertezéssel és fesztivál-fellépésekkel töltött. Az időközben született dalokat az elmúlt egy évben kezdték albummá formálni, és a legutóbbi hónapokat a felvétel és a keverés töltötte ki. “Nemcsak zenészek vagyunk, de rengeteget dj-zünk is” - indokolja a produceri munkákat ellátó Élő Márton (ELO) és Horváth Gáspár (Jumo Daddy), hogy miért törekednek a Maffia hangzásába a mai elektronikus tánczenék elemeit beépíteni. A két ritmusgyáros szerint az előző lemezről alig játszanak egy-két dalt az Irie Maffia Soundsystem bulik alkalmával, ezért azt szeretnék, ha a 2013-as album jelentős része a klubokban is megállná a helyét. Az elmúlt években ennek köszönhetően produceri eszköztáruk is jelentősen bővült samplerekkel, szintikkel és egyéb elektronikus kütyükkel.
Természetesen az Irie Maffia rajongók keménymagjának sem kell aggódnia az új dalok miatt, hiszen nemcsak az MC-k (Sena, Busa, Columbo és Kemon) jelentik a folytonosságot a régi és az új hangzás között, de a gazdag élő hangszerpark is ugyanúgy jelen lesz a lemezen és a koncerteken is. Az albumon a hazai vendégszereplők mellett (Mohamed Fatima - Fever, Akkezdet Phiai - Livin’ It Easy) a jamaikai szupersztárt, Beenie Mant is megnyerték egy dancehall-moombahton bomba erejéig.
Az Irie Maffia a koncertek alkalmával is arra készül, hogy a színpadi hírnevét megalapozó lendületet megőrizve adja vissza az új, változatosabb hangzású album dalait. Az album megjelenése előtt először az A38 színpadán láthatják a rajongók az új színpadi show-t, mert a zenekar a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára ad jótékonysági koncertet. A központ fő tevékenysége a kora gyermekkori intervenció, mely 0-6 éves korú, megkésett, eltérő fejlődésű, vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett kisgyermeknek és családjának nyújt komplex segítséget.

A zenekar tagjai
Sena Dagadu: ének, rap
Kéri András (MC Columbo): ének, vokál, ragga, rap
Busa István (Busamann): ének, vokál, rap
Élő Márton (Dermot): harsona
Horváth Gáspár (Jumo Daddy): billentyűk
Havas Miklós (Doktor úr): basszusgitár
Szekér Ádám: gitár
Dési Tamás: dob
Meggyes Ádám (Mézi): trombita
Oláh Antal (Zsömi): ütős hangszerek
Baranyai Ákos (DJ Future): szkreccs

+
Akkezdet Phiai: rap
Török Ádám: fuvola, ének

N-K-S

Az NKS, azaz a Nem Közölt Sáv CRU 1996 óta rendszeresen tűnik fel Közép- és Kelet-Európa underground pódiumain. Közreműködtek külföldi és magyar csapatok korszakalkotó lemezein mint például Bankos Rapmoteljén, a Kool Kasko-mixtape-eken, két Fila Rap Jam CD-n és több East Side Unia (Csehország legnépszerűbb underground -hiphop válogatáslemeze) kiadványon. Szerves részét képezték Az Idő Urai mostanra már legendává vált legénységének, és debütáló ***** (azaz Öt csillag) albumuk a Kriminal Beats 2007-es nagy megjelenése, amire már kiéhezve várt a magyar underground hiphop-közönség. Az álltaluk itthon is meghonosított battle rap képviselői, akik a színpadon feléledve bárhol bármikor (és bárkivel szemben) forró hangulatot szítanak. Rappelési technikájukkal,önálló gondolataikkal, szókimondó szövegeikkel, őszinte és átütő előadásmódjukkal felforgatták az országot.

Suhaid

Suhaid hazánk egyik legsokoldalúbb lemezlovasa, aki következetesen utasítja vissza a műfajfetisizmust. Stílusa talán a nu jazzhez áll legközelebb, ha ebbe a fogalomba beleértjük a hetvenes évek soul- és funk-szerzeményeit, a kortárs underground hiphopot, a magyar táncdalt, a beatet és a bigbeatet, meg még ki tudja mi mindent.

Előszeretettel lép fel live actekkel, különösen olyan nyitott, a tánczene felé kacsintgató dzsessz-szaxofonosokkal, mint Vázsonyi János vagy Ágoston Béla. Emellett fáradhatatlan szervezője a Bomb The Jazz estjeinek is.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.